Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Juniorlandslaget på väg till Sollefteå på läger

Juniorlandslaget på väg till Sollefteå på läger

Det är dags för juniorlandslaget att samlas för säsongens fjärde läger. Denna gång uppe på Hallstaberget i Sollefteå 12–17 augusti. Fokus är teknikträning och uppladdning inför SM i rullskidskytte.

Det har blivit många dagar tillsammans för juniorlandslaget som nu är inne på sitt fjärde läger för den här säsongen. Rutiner i träning och gemenskap är något de har hunnit utveckla under tiden tillsammans.

- Det har varit en bra utveckling från första lägret och fram till nu. Vi är en bra grupp som blivit mer och mer sammansvetsade efter varje läger. Dessutom har vi har väldigt roligt ihop, säger Emelie Walheim tränare för juniorlandslaget.

De flesta har varit friska och kunnat träna på enligt träningsplanen som Emelie Walheim och Daniel Richardsson tagit fram.

- Vi ser en fin utvecklingskurva hos våra aktiva, både när det kommer till det fysiska och med skyttet, fortsätter Emelie Walheim.

Härnäst väntar ett stundande JSM i rullskidskytte i Sollefteå, något som vårt juniorlandslag ska ladda för tillsammans på plats på tävlingsorten. Mellan 12–17 augusti kommer de att bo och träna tillsammans innan deras föreningar tar över taktpinnen under tävlingshelgen. Inriktningen för detta läger blir mer fokus på att träna teknik, testa tävlingsbanorna och samla energi.

- Vi kommer inte att köra lika mycket mängd på detta läger som vi tidigare gjort, vi vill att de aktiva ska vara pigga och ha överskottsenergi till helgens JSM tävlingar, säger Emelie Walheim.

Laget kommer att köra ett hårt pass på söndag och ett kortare fartpass på tisdag och förutom det blir det lugna och kortare pass samt en hel del skytte in mot helgen. Utöver Emelie Walheim och Daniel Richardsson kommer Andreas Kårström att vara med som extraresurs under lägret. Andreas Kårström började som vallare för skidskytteförbundet och har sedan dess haft flera olika roller inom förbundet, bland annat som tränare och föreningskonsulent. Sedan 2022 är Andreas doktorand på Mittuniversitetet som är ett samarbete med Svenska Skidskytteförbundet för att skapa idrottsnära forskning.

De landslagsjuniorer som är med på lägret:

Ida Eriksson - Mora Biathlon

Astrid Karlstedt - Biathlon Östersund

Wilma Helmersson - Svegs IK

Ellen Rydhult - Ramundbergets SSK

Elsa Tänglander - Tullus SG

Greta Seldahl - Tullus SG .

Elsa Brandt, Ornäs IK

Jacob Larsson - Mora Biathlon

Henning Lindh Ten Berg - Tullus SG

Albert Marjeta - Luleå Gjutarens IF

Karl Grönland - Lima SKG

Viktor Vestman - I 21 IF

Oskar Jansson - Häverödals SK

Oskar Bergman Mora Biathlon kommer inte följa med till Sollefteå på grund av en långvarig sjukdomsperiod under vår/sommar som han ännu inte blivit helt återställd från ännu.

Anton Modigs varit sjuk under veckan men är nu på bättringsvägen. Han ska träna något pass på hemmaplan först och kommer om allt går bra att ansluta till lägret lite senare under veckan.

Publicerad: 2023-08-12

Senast uppdaterad: 2023-08-12

Författare: Svenska Skidskytteförbundet