Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Siri och Isak sprintvinnare i Sollefteå

SM i rullskidskytte fortsatte med spännande sprinttävlingar under söndagen på Hallstaberget i Sollefteå. Ungdomarna var först ut med Siri Colliander som guldmedaljör i flickornas klass, medan Isak Norgren blev dagens första dubbelsegrare efter sin vinst i pojkarnas sprint.

Flickor 14/15 sprint

Tullus Alvina Millestu var snabbast på vägen till det första skyttet, men det vara gårdagens distansvinnare Agnes Karlsson från Mora som tog ledningen efter ett missat skott i det första liggande skyttet. Hon var sex sekunder före Anundsjös Frida Lauri och Siri Colliander från Häverödal som båda hade en bom mer.

På mellanvarvet tog Alvina tillbaka täten, men Siri var bara några sekunder efter när det var dags för det andra skyttet. Där åkte Alvina på en bom medan Siri lyckades nolla och var först ut på slutvarvet, tre sekunder före Agnes som också satte alla fem skotten.

Men på slutvarvet drog Siri Collinder ifrån rejält och drygade ut segermarginalen till 26 sekunder i mål. Alvina Millestu gjorde en ännu bättre avslutning när hon tog in åtta sekunder och avancerade två placeringar till andra plats i mål. Trots sex bom lyckades Ebba Engman från Häverödal fixa bronset med fem tiondelar före en tröttnande Agnes Karlson som hamnade strax utanför pallen där här gången, 33 sekunder från segern.

Flickor 14/15 sprint

Flickor 14/15 sprint Fotograf: Tim Malmborg

Pojkar 14/15

Precis som igår var Aron Lundqvist från Tullus snabbast på det första varvet, men Sundsvalls Isak Norgren var bara två sekunder bakom in till första liggande. Där missade båda två skott vardera, men Aron var något snabbare och lämnade vallen strax före lördagens distanssegrare.

På mellanrundan åkte Aron och Isak i stort sett lika fort och inför avgörande i det andra skyttet skiljde det bara sju sekunder mellan åkarna. Men när Isak klarade sig med ytterligare en bom medan Aron missade hela tre skott var det upplagt för en ny triumf.

På slutvarvet lyckades Isak Norgren i stort ett hålla avståndet och vann sitt andra SM-guld med 25 sekunder tillgodo mot Aron Lundqvist som kunde lägga ett silver till lördagens brons. Idag gick den medaljen i stället till Erik Tingelöf från I 21 som var 1,22 från segern efter totalt fem bom. Han hade i sin tur 39 sekunder tillgodo mot Piteås Vidar Marklund som blev fyra efer endast ett missat skott.

Text och analys: L-G Alsenius

P 14-15 Skidskytte sprint 4 km

P 14-15 Skidskytte sprint 4 km Fotograf: Tim Malmborg

Publicerad: 2023-08-20

Senast uppdaterad: 2023-08-20

Författare: Svenska Skidskytteförbundet