Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Sverige skickar sex aktiva till VM i rullskidskytte

Sverige skickar sex aktiva till VM i rullskidskytte. Foto: Nordic Focus

Sverige på väg till VM i Rullskidskytte i Slovakien

VM i Rullskidskytte kommer genomförs i år i Brezno-Osrblie, Slovakien 24–27 augusti. Sverige skickar sex aktiva för att tävla.

Förra året blev det succé när Sverige för första gången var med på Rullskidskytte-VM och tog 6 medaljer. I år åker Sverige ner till Slovakien med hopp om att komma hem med liknande resultat.

- Vissa aktiva har visat intresse av att åka på årets VM, det är bra tävlingar som förra året höll väldigt hög klass. Tävlingarna ligger bra till tidsmässigt och kommer att köras precis innan vårt andra höghöjdsläger i Frankrike. Det är också viktiga tävlingar för IBU och vi som nation vill delta för att vara med och utveckla dessa, säger Anna-Maria Uusitalo sportchef på Svenskt Skidskytte.

Peppe Femling är en av de aktiva som ska tävla på VM i rullskidskytte för andra gången. Under förra årets tävlingar kom han på pallen två gånger och nu hoppas han få till fina tävlingar igen.

- Mina förväntningar med VM i rullskidskytte är att jag ska komma dit med en bra fysisk form, framförallt känna att jag genomför och får till det som jag har tränat skjutvallen under sommaren, säger Peppe Femling.

Truppen som åker på VM i rullskidskytte kommer att åka till Slovenien dagarna efter vårt svenska mästerskap i Rullskidskytte och sedan återförenas med resten av laget på hög höjd i Franska Font-Romeu-Odeillo-Vi.

- Vi har valt att åka med en mindre trupp eftersom vi har ett tufft schema med två höghöjdsläger denna säsong, därför är det är viktigt att få ihop helheten för alla aktiva, fortsätter Anna-Maria Uusitalo.

De aktiva som åker är:

Mona Brorsson, Finnskoga IF

Johanna Skottheim, Lima SKG

Alfred Eriksson, Dala-Järna IK

Jesper Nelin, Piteå Biathlon klubb

Oskar Brandt, I 2 IF

Peppe Femling, Piteå Biathlon klubb

Emil Nykvist, SK bore skulle ha tävlat på både SM och VM i rullskidskytte men ramlade på rullskidor i början av augusti och har skadat axeln. Skadan är inte allvarlig men han kommer att avstå tävling och istället återhämta sig fram tills avresa till A-laget läger i Font Romeu i Frankrike 28 augusti.

VM i Rullskidskytte har varit en återkommande internationell tävling i flera år men det var vid det senaste mästerskapet säsongen 2021/2022 som Sverige deltog för första gången. Nu ska Sverige alltså vara med för andra gången.

Schema för tävlingarna:

25 augusti

10:00 4.5km supersprint kval damer

11:30 7.5km supersprint final damer

13:45 4.5km supersprint kval herrar

15:15 7.5km supersprint final herrar

26 augusti

14:30 6km sprint damer

16:40 7.5km sprint herrar

27 augusti

14:15 Gala masstart herrar

16:15 Gala masstart damer

Tävlingarna kommer att sändas på eurovisionsports.seLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Liveresultat går att hitta på Biathlonworlds app.

För appleLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

För googleLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. playLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.:

Publicerad: 2023-08-23

Senast uppdaterad: 2023-08-23

Författare: Svenska Skidskytteförbundet