Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
A-laget och delar av Team Autoexperten är på väg mot det sista höghöjdslägret för denna säsong

Foto: Nordic Focus

A-laget på väg till sitt andra höghöjdsläger för säsongen

A-landslaget ska tillsammans med flera åkare från Team Autoexperten till Font Romeu, Frankrike för säsongens andra höghöjdsläger. Laget kommer att befinna sig på höjd från 28 augusti till 14 september och fokus är på grundträning och att samla höjdmeter.

19 aktiva från både A-laget och Team Autoexperten har påbörjat resan mot höghöjd i Font Romeu i Frankrike. Orten ligger på 1800–2000 meters höjd och kan erbjuda långa uppförsbackar för rullskidor, cykel och löpning något som ger rätt förutsättningar för säsongens sista höghöjdsläger. Utöver A-lagets aktiva kommer flera åkare från Team Autoexperten att få möjligheten att följa med. Något som bygger på det samarbetet som finns mellan våra olika landslag.

- Vi ser det som en stor styrka att vi kan skicka en så stor trupp till Frankrike. Det är tack vare att ett tight samarbete mellan lagen med liknande träningsupplägg som möjliggör att vi ska kunna ha det här upplägget, säger Anna-Maria Uusitalo sportchef på svenskt skidskytte.

Fem aktiva från Team Autoexperten kommer därför att vara med och sparras tillsammans med A-laget. För resterande åkare i Team Autoexperten kommer det bli ett eget läger i Otepää Estland med start i början av september.

- Det är tränarna för Team Autoexperten som har gjort individuella bedömningar av träningsbakgrund och status för att avgöra vad som blir bäst för respektive åkare. Några har mer nytta av att åka på höjd medan det för andra aktiva passar bättre med ett läger på lågland, fortsätter Anna-Maria Uusitalo.

Efter en period med flera tävlingar på SM i rullskidskytte och VM i rullskidskytte är det nu dags att gå tillbaka till grundträning i ett par veckor. Fokus på lägret blir därför långa pass med mycket höjdmeter. Johannes Lukas, huvudtränare för svenskt skidskytte, ser fram emot lägret som väntar.

- Font Romeu är en bra plats för vårt andra höghöjsläger. Det finns en rullskidbana precis vid hotellet och vädret brukar vara väldigt bra. Förhoppningsvis är det här det första lägret som alla våra åkare kan följa med, säger Johannes Lukas huvudtränare för Svenskt skidskytte.

- Vi har en bra status på gruppen och hittils har stora delar av träningen flutit på utan större problem under den här säsongen, fortsätter Johannes.

De 19 åkare som följer med är:

Anna Magnusson, Piteå skidskytteklubb

Elvira Öberg, Piteå skidskytteklubb

Hanna Öberg, Piteå skidskytteklubb

Linn Persson, SK Bore

Stina Nilsson, Lima SKG

Mona Brorsson, Finnskoga IF

Sara Andersson, Mora Biathlon

Tilda Johansson, Anundsjö SF

Johanna Skottheim, Lima SKG (tillhör Team Autoexperten)

Emil Nykvist, SK Bore

Malte Stefansson, Oxbergs IF

Martin Ponsiluoma, Tullus SG

Jesper Nelin, Biathlon Östersund

Peppe Femling, Piteå skidskytteklubb

Sebastian Samuelsson, I 21 IF

Anton Ivarsson, Tullus SG (tillhör Team Autoexperten)

Hennings Sjökvist, Biathlon Östersund (tillhör Team Autoexperten)

Oskar Brandt, I 2 IF (tillhör Team Autoexperten)

Viktor Brandt, I 2 IF (tillhör Team Autoexperten)

Lukas Hofer, Italien (samarbete mellan det Italienska skidskytteförbundet och det svenska skidskytteförbundet)

Publicerad: 2023-08-28

Senast uppdaterad: 2023-08-29

Författare: Svenska Skidskytteförbundet