Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Barn och unga i fokus när Svenska Skidskytteförbundet och Sveaskog inleder ett nygammalt samarbete

Svenska Skidskytteförbundet och Sveaskog har inlett ett långsiktigt samarbete med fokus på att främja återväxten inom Svenskt Skidskytte. Samarbetet sträcker sig över fyra säsonger, till och med år 2027.

I det nya samarbetsavtalet kommer Sveaskog utöver att vara huvudpartner i Sveaskog Camp, också vara teampartner till Svenska Skidskytteförbundet och tävlingspartner till samtliga nationella TV-sända och streamade tävlingar, inkluderande SM och Sverigepremiären.

- Skidskytte är en av våra mest folkkära sporter med ett framgångsrikt och jämställt landslag. Sveaskog är verksamma över hela landet och vistelse i skog och mark ligger oss varmt om hjärtat. Genom vår lokala förankring vill vi bidra till att öka tillgängligheten och möjligheten för ungdomar att utöva skidskytte som idrott. Under avtalsperioden kommer skidskytteläger genomföras runt om i Sverige där barn och unga från hela landet kan delta, säger Erik Brandsma, vd på Sveaskog.

Sveaskog och Svensk Skidskytteförbundet har samarbetat tidigare mellan åren 2010–2014 och Sveaskogs engagemang i skidskyttesporten har bidragit till dess utveckling och ökade popularitet. I det tidigare samarbetet genomfördes en satsning på luftgevärsskytte för barn och ungdomar, något som har lett till att tillgängliggöra sporten i hela landet.

- Då liksom nu är det ungdomarna som är i fokus. Vi är glada att Sveaskog vill fortsätta att stötta förbundets fina utveckling ute i landets regioner och föreningar. Samarbetet med Sveaskog ger oss nya och förbättrade möjligheter att vidareutveckla sporten, höja intresset för svenskt skidskytte, säger Rikard Grip, Generalsekreterare Svenska Skidskytteförbundet.

Om Sveaskog

Sveaskog är Sveriges största skogsägare och ägs av svenska staten. Bolaget äger 14 procent av Sveriges skogsmarker och har cirka 800 medarbetare runt om i landet.

Läs mer om Sveaskog på sveaskog.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskyttesporten genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande i skidskytte.

Publicerad: 2023-09-26

Senast uppdaterad: 2023-10-09

Författare: Svenska Skidskytteförbundet