Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Torstein Stenersen

Torstein Stenersen

Svenskt Skidskytte AB, Svenska Skidskytteförbundet och Mittuniversitetet har inlett ett fördjupat och vidgat samarbete

Skidskytteförbundet och Mittuniversitetet fördjupar och förlänger samarbetet till 2026. Fokus på forskning, utveckling och prestation.

En nyhet i det förlängda avtalet mellan skidskytteförbundet och Mittuniversitetet är att Torstein Stenersen kommer att förstärka som tränare/samordnare för universitetsstudenterna. Något som stärker möjligheterna för de RIU studenter i Östersund. Torstein kommer främst att samverka med Christoffer Eriksson som idag är ansvarig för universitetslaget.

- Att ha denna starka koppling till forskning och utveckling är enormt viktigt, vi tror att detta kommer få en större och större betydelse för vår prestationsutveckling. Förstärkningen innebär att vi har möjlighet att bredda stödet till de postgymnasiala studierna som är en viktig och prioriterad fråga för oss, säger Anna-Maria Uusitalo, sportchef Svenska Skidskytteförbundet.

Professor Marko Laaksonen fortsätter sitt arbete som en länk mellan tränarna och forskningen, där han bidrar mycket med analyser av prestation. Andreas Kårström är den del av satsningen på forskarskola där han är doktorand inbäddad i skidskytteförbundets verksamhet.

Likt tidigare kommer NVC användas för tester och träning i deras olika labbmiljöer.

Publicerad: 2023-10-12

Senast uppdaterad: 2023-10-13

Författare: Svenska Skidskytteförbundet