Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
IBU Academy

IBU Academy

IBU Academy väljer återigen Östersund som en av platserna för tränarprogrammet

IBU (Internationella Skidskytteunionen) har ännu en gång valt Östersund som plats för en del av tränarutbildningen inom ramen för IBU Academy. Detta initiativ är en del av IBU:s strävan att stödja nationella skidskytteförbund och deras tränare över hela världen.

IBU Academy tränarutbildningsprogram är uppbyggt på fyra nivåer – grundläggande, första, andra och tredje nivå – och erbjuder en intensiv utbildning som fokuserar på att förse tränare med kunskap/erfarenhet inom träning och forskning inom skidskytte. Valet av Östersund som utbildningsplats grundar sig på stadens faciliteter, Skidskytteförbundets hemvist på stadion och närheten till Mittuniversitetet, vilket skapar en idealisk inlärningsmiljö för deltagarna.

Under utbildningsveckan fick tränarna möjligheten att kunna fördjupa sina kunskaper och nätverka med likasinnade från hela världen. Från Svenska Skidskytteförbundet deltog erfarna namn som Johan Hagström, Ola Ravald och Marko Laaksonen, samt experter från Norge, såsom Öyvind Sandbakk och Knut Kuvås Brevik. Deltagarna fick även en extra bonus genom att kunna följa de svenska världsstjärnorna när de tränar, då deras träningar ägde rum i direkt anslutning till utbildningslokalerna på Svenska Skidskytteförbundet.

Det var en minst sagt fullspäckad vecka med internationella gäster. Utöver IBU Academy så hade även IBU Development Commission samtidigt träff i Östersund över två dagar kopplat till jobb inom utveckling på alla olika nivåer och länder. Östersund visar återigen att det är rätt plats för samverkan, utbildning och utveckling!

Publicerad: 2023-10-13

Senast uppdaterad: 2023-10-13

Författare: Svenska Skidskytteförbundet