Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Wangeskog blir ny premiumpartner till Skidskytteförbundet

Wangeskog blir ny premiumpartner till Skidskytteförbundet

Ungdomarnas största skidskyttetävling byter namn när Wangeskog blir ny premiumpartner till Skidskytteförbundet.

Med fokus på att utveckla driftsäkra och energismarta evenemang inom Svenskt Skidskytte har Wangeskog och Skidskytteförbundet etablerat ett nytt partnerskap. Samarbetet innebär också att Sveriges största skidskyttetävling, Riksfinalen, byter namn till Wangeskog Cup.

Wangeskog är en stark maskinuthyrningspartner till bygg/anläggning/industri med bred kompetens för att skapa och utveckla smarta och fossilfria lösningar för energiförsörjning. Likt en byggarbetsplats kräver idrottsevenemang driftsäkerhet för belysning, värme, säkerhet osv. Med batterilagring balanseras elanvändningen och gör att byggen/evenemang klarar drift utan strömavbrott.

Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Wangeskog för att utveckla de evenemang som Svenskt Skidskytte arrangerar, allt från världscuptävlingar till ungdomstävlingar och prova-på-skidskytte.

Partnerskapet innebär även att skidskytteungdomarnas stora tävling, Riksfinalen, byter namn till Wangeskog Cup.

Peter Dahlsten, VD Wangeskog:
Skidskyttelandslagen har med sina framgångar och sportsliga attityd letat sig in i svenskarnas hjärtan. Efter inledande samtal med Skidskytteförbundet insåg vi snabbt att vi delar samma grundvärderingar och vilja till utveckling, inte minst inom hållbarhet. Här har vi möjlighet att kommunicera vår satsning på en mer energismart byggindustri.

Rikard Grip, Generalsekreterare Skidskytteförbundet:
I Wangeskog har vi funnit en partner som helt går i linje med vår vision; Världsledande inom skidskytte. Det här samarbetet handlar inte bara om hållbarhet i de stora sammanhangen utan snarare om att skapa förändring på alla nivåer och gör att vi kan skapa förutsättningar för att leva vår vision. Med anledning av det kommer Wangeskog bland annat göra skillnad för våra yngsta skidskyttehjältinnor och hjältar genom en satsning på ungdomarnas stora tävling.

Wangeskog är en stark och erfaren partner inom maskinuthyrning med över 20 år på den svenska marknaden. Bolaget är rikstäckande och driver idag ett trettiotal hyrcenter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Vår vision är att vara kundernas favorit bland Sveriges maskinuthyrare – Pålitlig, kunnig och trevlig.

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskyttesporten genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande i skidskytte.

Publicerad: 2023-10-26

Senast uppdaterad: 2023-10-29

Författare: Svenska Skidskytteförbundet