Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Lyckad testning av fluorfria skidor vid premiären på Idre Fjäll

Helgen på Idre Fjäll inleddes med möjlighet att under torsdag och fredag kontrollera att skidorna rengjorts på ett tillräckligt bra sätt. Det är med stor stolthet vi kan meddela att samtliga våra föreningar har tagit förbudet på allvar och verkligen gjort jobbet för att säkerställa att skidorna är väl rengjorda.

Under både lördag och söndag genomgick samtliga aktivas skidor kontrollen, där endast ett par av våra svenska föreningars skidor testade gult och övriga testade grönt. Resultaten var fantastiska, och det bekräftar att de instruktionsfilmer och den informationsspridning vi gjort har varit framgångsrik.

Dock kan vi konstatera att det under testdagarna (tors, fre) mättes en del röda skidor bland våra svenska föreningar. Anledningen till detta har främst visat sig vara att man försökt rengöra nylonborstar – vilket är svårt!
Vår uppmaning till er alla är att investera i nya nylonborstar och tagelborstar. Stål/metallborstar går att rengöra.

Totalt var 22 svenska föreningar representerade på Idre Fjäll, vilket visar att många föreningar redan nu har fått bekräftat att rengöringsprocessen faktiskt fungerar.

Publicerad: 2023-11-17

Senast uppdaterad: 2023-11-17

Författare: Svenska Skidskytteförbundet