Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Hanna Öberg kan vinna Jerringpriset - rösta så här

Hanna Öberg är återigen nominerad till det prestigefyllda Jerringpriset som hon vann år 2018. Ett pris som delas ut för 45:e året i rad till minne av Sven Jerring. Sveriges Radio har utsett 12 kandidater och nu är det upp till svenska folket att rösta fram sin favoritidrottare.

Hanna Öbergs nominering lyder "Bäst när det gällde. I världscupen gick det knackigt under säsongen, men när det gällde som mest levererade Öberg. VM-guld i distansloppet och i masstarten. Ytterligare två medaljer gjorde henne till VM-drottning i tyska Oberhof".

Jerringpriset är ett av de mest eftertraktade priserna inom svensk idrott och har en lång historia av att uppmärksamma landets främsta idrottare. Än så länge är det Magdalena Forsberg som vunnit priset flest gånger i historien, hela fyra gånger.

För att ge Hanna Öberg chansen att ta hem Jerringpriset kan du enkelt rösta via SVT:s DUO-app, via telefon på nummer 099-321 12 eller genomn att trycka på knappen nedan.

Det är viktigt att påpeka att varje röst räknas och att det är det svenska folket som tillsammans avgör vinnaren av detta pris. Vinnaren presenteras på Idrottsgalan den 22 januari.

Publicerad: 2023-11-23

Senast uppdaterad: 2023-11-25

Författare: Svenska Skidskytteförbundet