Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Sjätteplats för det svenska laget på mixstafetten

Foto: Nordic Focus

Sverige sexa på mixstafetten i Östersund

Sverige hade inte riktigt farten i spåret under dagens mixstafett. De slutar tillslut på en sjätteplats 2.28 efter Frankike som vann.

Jesper Nelin fick ta sig an första sträckan i mixstafetten på hemmaplan i Östersund. Med ett snabbt första skytte gick han ut i som etta strax före Tyskland. I det stående fick Jesper plocka två reservskott innan han kunde lämna vallen som sjua, 23 sekunder upp till Schweiz i toppen. Med ett fint spurtvarv tog han in 17 sekunder och kunde växla till Martin på en sjunde plats.

Martin Ponsiluoma fick använda alla sina tre extraskott i sitt första liggande skytte och gick sen ut som tionde man med 50 sekunder upp till pallen. Med ett snabbt ståskytte så växlade Martin som sexa till Anna Magnusson.

Anna sköt fullt i sitt liggande skytte och behöll sjätteplatsen med luckor fram till topp 5 och knappt 30 sekunder till bakomvarande. I stånde blev det ett reservskott innan hon gick ut på en fortsatt sjätteplats. Anna växlade till Elvira Öberg som sexa och 1.38 upp till ledande Frankrike.

Elvira Öberg befann sin i ett ingemnans land med knappa 50 sekunder fram till Italien som låg på femteplats och 20 sekunder till Schweiz som låg bakom på en sjundeplats. Elvira behövde ett reservskott i ligg och två i stå innan hon gick ut på spurtvarvet. Ett spurtvarv där hon själv bestämde sig för att spara sig inför morgondagens disytanslopp.

Sverige slutar tillslut på en sjätteplats 2.28 bakom Frankrike som vinner och 2.15 bakom Norge på en andraplats.

Läs hela resultatlistan på IBU:s hemsida: www.biathlonworld.com Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-25

Senast uppdaterad: 2023-11-26

Författare: Svenska Skidskytteförbundet