Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

”Mitt Liv Som Skidskytt” återvänder med ny säsong på TV4 Play

I mellandagarna återvänder programmet ”Mitt Liv som Skidskytt” med en rafflande, andra säsong. Nu får tittarna på nära håll följa Anna Magnusson, Elvira Öberg, Malte Stefansson och Sebastian Samuelsson genom tuffa träningspass och vardag. Programmet har premiär 25 december på TV4 Play.

- Vi är väldigt glada över att återigen få följa med några av Sveriges största skidskyttestjärnor bakom kulisserna. Skidskytte är en av Sveriges populäraste sporter och att få se när landslagets stjärnor laddar upp inför världscupen och VM är något vi tror passar perfekt för våra användare på TV4 Play och TV4 Sportkanalen, säger Erik Westberg, programdirektör på TV4.

Under sex avsnitt får tittarna följa med bakom kulisserna hos ett av Sveriges absolut mest folkkära och framgångsrika landslag. Mycket av materialet har skidskyttarna spelat in själva vilket ger en djupare inblick i deras liv, men framför allt deras personlighet, och det stenhårda slit som krävs för att bli bäst i världen.

- Det har varit en rolig utmaning att filma mig själv på det här sättet. Ibland har det varit svårt att veta om min vardagssyssla är så intressant att filma men det har jag gjort och i serien kommer tittaren att få följa oss nära inpå under hela försäsongen, säger Elvira Öberg.

- Jag hoppas att tittarna ska få en inblick i att det är rätt mycket slit vi gör och att varje dag inte är så rolig, men att vi ändå sticker ut på det där träningspasset, fortsätter Elvira.

Den nya säsongen bjuder inte bara på nya stjärnor, även programformatet har vässats mot tidigare säsong. Samtliga avsnitt är cirka 20 minuter långa och för en bättre tittarupplevelse finns en tydlig röd tråd genom samtliga avsnitt, träningen och livet inför säsongspremiären.

Ett filmteam har hängt med under tuffa träningspass i Sverige, men även på läger på Mallorca, i Frankrike och Italien.

– Det inspelade materialet får ett helt annat djup när det kombineras med åkarnas egna vloggar. Inte ens vi som jobbar med dessa aktiva varje dag har sett de här sidorna och alla deras egenheter. Tittarna kommer få en helt annan känsla för människorna bakom prestationerna, säger Håkan Blidberg, Marknadschef på Skidskytteförbundet.

Produktionen av “Mitt Liv Som Skidskytt” är sponsrat av ATG. Spelbolaget är sedan 2018 huvudsponsor för Svenska Skidskytteförbundet.

Publicerad: 2023-12-15

Senast uppdaterad: 2023-12-15

Författare: Svenska Skidskytteförbundet