Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Borås Skidlöparklubb får 6 miljoner i stöd av Arvsfonden för ny Skidskytteanläggning

Allmänna Arvsfonden ger ett stöd på över 6 miljoner kronor till Borås Skidlöparklubb för att bygga en toppmodern skidskytteanläggning. Projektet syftar till att lyfta föreningsverksamheten för ungdomar genom att skapa en anläggning som inkluderar 50-metersbanor och slingor för skidskytte på rullskidor.

Den nya anläggningen kommer att bli navet för organiserad träning året runt, med fokus på skidskytte, orienteringsskytte och sportskytte. Detta kommer möjliggöra tävlingar och evenemang som kommer gynna både klubbens medlemmar och skidskytteentusiaster i regionen. Det ger även en möjlighet att skapa en modern och inkluderande träningsmiljö för skidskytte, och samtidigt främja en aktiv livsstil för ungdomar i regionen.

Det är oerhört glädjande nyheter då jag vet att Borås SK och Borås stad har jobbat hårt under lång tid för en skidskytteanläggning i Borås. Det här går helt i linje med vår strategi om att bygga anläggningar på strategiskt viktiga platser i landet summerar Ulrika Öberg, nationell chef Svenska Skidskytteförbundet

Publicerad: 2023-12-22

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Författare: Svenska Skidskytteförbundet