Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Svenskt skidskyttes nyårskaramell 2023

För Svenskt Skidksyttes del blev året 2023 ett år att minnas. Här nedan kommer fem karameller som vi kommer att minnas lite extra!

#1

Svenskt skidskytte fortsätter att växa. Under 2023 blev vi fem nya föreningar och har ännu fler på gång. Dessutom var vi ute på flera evenemang och hade prova-på skidskytte på många olika platser runt om i hela Sverige. Några exempel är SM-veckan i Umeå, O-ringen i Åre och på Öland under Kronprinsessans födelsedag.

Vi ser så mycket fram emot att välkomna nya föreningar och skidskyttar under 2024!

Svenskt skidskytte fanns på plats under O-ringen i Åre för att besökare skulle få prova på skidskytte. Foto: Per Danielsson

#2

Under 2023 producerade och släppte vi serien Bäst när det gäller tillsammans med SVT. Serien där tittaren får följa med bakom kulisserna hos världscuplagen under säsongen 2022/2023. Rekordsäsongen på många sätt. Från att vi har varit blyga framför kameran blev vi allt mer bekväma och i slutprodukten får tittaren se sidor hos oss som man tidigare inte sett.

Har du inte sett dokumumentären? Här kan du se avsnitten på SVT play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

#3

Säsongen 2023/2024 startade i Sverige! Först i Idre Fjäll med Sverigepremiären. Sedan i Östersund genom Världscuppremiären. Båda premiärerna visade upp riktigt drömmiga vinterlandskap för skidskyttefans över hela världen.

På Idre Fjäll startade skidskyttesäsongen 2023/2024.

Världscupensäsongen startade i ett vintrigt Östersund

#4

En häftig grej med SM i Rullskidskytte genom åren har varit att ungdomar, juniorer och seniorer har tävlat tillsammans på samma arena om likadana mästerkapsmedaljer. Vi älskar verkligen tanken på att världsstjärnorna skapar skidskyttedrömmar för både ungdomar och juniorer. Men nu har vi vuxit så mycket att antalet aktiva är så många att vi behöver dela upp oss. Från och med nästa år kommer vi att dela upp SM i Rullskidskytte till två olika tillfällen. En tävlingshelg för seniorer och ungdomar och en tävlingshelg för juniorer.

#5

Under 2023 avslutade vi en rekordsäsong. Aldrig tidigare har Sverige lyckats ta 11 VM-medaljer! Kronan på verket var söndagen den 19 februari när Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma tog två guld och ett silver under otroligt spännande masstarter! Det är något vi kommer minnas för en lång tid framöver!

Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson skrek ut sin glädje efter medaljerna på masstarten på VM. Foto: Nordic Focus

Publicerad: 2023-12-28

Senast uppdaterad: 2024-01-02

Författare: Svenska Skidskytteförbundet