Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Succé för återuppstånden skidskytteförening i Falun

Efter många års frånvaro har skidskytteintresset återuppstått i Falun med bildandet av den nygamla skidskytteföreningen Dalregementets IF. Föreningen, känd för sina många sektioner, tog under hösten 2023 det glädjande beslutet att återuppliva skidskyttesektionen efter ett betydande intresse från barn, ungdomar och ledare i Falun.

Skidskyttekonsulten Emelie är glad över att prova-tillfällen på Lugnet förra säsongen har resulterat i bildandet av en ny förening. Det stora engagemanget och intresset för skidskytte bland Faluns invånare har skapat en positiv energi och entusiasm.

I december arrangerades en framgångsrik kick-off helg tillsammans med skdiskyttekonsulenterna Emelie och Jörgen. Under denna miniutbildningshelg fick föräldrar och aktiva lära sig grunderna inom skidskytte, inklusive information om material och användning av luftgevär. Helgen inkluderade även praktisk träning och avslutades med en stafett tävling.

Det har gått nästan fyrtio år sedan den senaste skidskyttetävlingen på Lugnet 1986, och nu gläds Falun åt att återigen ha en skidskyttearena i miniformat. Den nybildade föreningen är redan i full gång med sin skidskytteträning, och en liten grupp samlas varje vecka för att utveckla sina färdigheter och stärka gemenskapen.

Dalregementets IF ser ljust på framtiden och hoppas att skidskytteintresset i Falun fortsätter att växa. Skidskytteföreningen ser fram emot att bli en central del av det lokala idrottssamhället och ge ungdomar och vuxna möjligheten att delta och njuta av skidskytteaktiviteter.

Publicerad: 2024-01-11

Senast uppdaterad: 2024-01-11

Författare: Svenska Skidskytteförbundet