Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Lokal tävling lockade många deltagare från andra regioner

Det är roligt att se så många deltagare från olika klubbar samlas för skidskyttetävling GDV CUP i Mora. Med hela 152 starter var aktiviteten i Dalarna verkligen på topp, och det är uppenbart att skidskytte är något som engagerar och lockar många entusiaster.

Intressant var att 11 stycken klubbar från regionen och 14 klubbar klubbar från andra regioner var representerade. Många av dessa kombinerade sitt deltagande med vintersemester och träning, och det är tydligt att skidskyttet har blivit en integrerad del av deras vinteraktiviteter. Det är väldigt positivt att man ser fördelen och möjligheten att även delta i andra regioners tävlingar när man ändå är ute och reser. Det är både praktiskt och hållbart ur många persepektiv.

Det var även intressant att notera att det fanns en betydande närvaro av luftgevärsskyttar under evenemanget. Det visar att det är en framgångsrik strategi för att sänka tröskeln för att börja med skidskytte. Genom att inkludera denna grupp av skidskyttar öppnar man upp för fler ska kunna delta och uppleva glädjen i skidskytte. En av "luftgevärsledarna" lyfte även fram fördelarna med deras disciplin, nämligen möjligheten att träna och tävla mer lättillgängligt.

Publicerad: 2024-01-22

Senast uppdaterad: 2024-01-22

Författare: Svenska Skidskytteförbundet