Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Anton åtta i sprinten

Anton Modigs blev på nytt bäste svensk på en fin åttondeplats efter två missade skott i tisdagens sprint i Ungdoms-OS - i 16 minusgrader och med svåra förhållanden på vallen i sydkoreanska Gangwon. Maya Rennermalm hamnade på 29:e plats med totalt tre bom i damernas lopp.

Herrar sprint

Två bom i det liggande skyttet gjorde att Anton Modigs lämnade vallen 1,25 från täten som 46:a. Däremot lyckades han nolla i stående och klättrade ända till 12:e plats. På slutvarvet tog sig Anton dessutom förbi fyra åkare och plockade även in några sekunder på täten och blev till sist åtta i mål - 1,35 bakom fransmannen Antonin Guy som vann sitt tredje guld i Gangwon. 17-åringen från Ornäs åkte starkt och hade varit på pallen med fullt skytte. Tack vare dagens fina resultat stärkte Anton säkerligen sina chanser i kampen om en biljett till kommande Junior-VM.

Olle Gedda hade inte sin bästa dag på vallen med fyra bom i liggande och ytterligare tre i det stående skyttet och hamnade på 63:e plats i mål, 4,18 från segern. Precis som Olle fick Thijn Omblets skytteresultatet 4+3, men var drygt två minuter långsammare i spåret på 82:a plats - 6,30 bakom Antonin Guy.

Arvid Trofast var sjuk och kom tyvärr inte till start.

Maya Rennermalm i startgrindarna i Gangwon

Damer sprint

Maya Rennermalm inledde lovande med fem fullträffar i det liggande skyttet och lämnade vallen på 14:e plats, bara 22 sekunder från täten. Men tyvärr fick hon problem i den kraftiga vinden och missade tre skott i stående. Det gjorde att Maya föll till 29:e plats, men lyckades hålla placeringen på slutvarvet och blev också 29:a i mål, 2,58 bakom segrande Carlotta Gautero från Italien.

Det blev två bom både i liggande och stående för Anine Karlsson som var 52 sekunder bakom Maya på 37:e plats i mål, 3,50 från segern. Tack vare fullt i det första skyttet lämnade Märta Wernersson vallen som 10:a, men missade alla fem skotten i stående och fick nöja sig med 51:a plats i mål - en minut bakom Anine. Nilla Grönborg blev 58:a efter totalt sju bom i i den svåra blåsten, 5,26 bakom Carlotta Gautero.

I morgon kl. 02.30 avslutas skidskyttedelen av Ungdoms-OS med mixstafett. Det svenska laget består av Maya Rennermalm, Anine Karlsson, Anton Modigs och Olle Gedda.

Text och analys: L-G Alsenius

Publicerad: 2024-01-23

Senast uppdaterad: 2024-01-24

Författare: Svenska Skidskytteförbundet