Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Nybörjare och världselit samsas på Winterdays i Stockholm

För första gången någonsin kommer världseliten i skidskytte att tävla på den klassiska arenan Stockholms stadion när Winterdays intar staden v 9. Men Stadion öppnas också upp för alla nybörjare som vill prova på skidskytte. Det unika skidskytteevenemanget är en av höjdpunkterna under sportlovet i Stockholm.

Winterdays på Stadion, som öppnar portarna kl. 12.00 tisdag 27 februari och stänger 3 mars kl. 15.00, erbjuder mer än bara en mötesplats för världseliten. Evenemanget kommer att vara ett utmärkt tillfälle för Stockholms sportlovsfirare att både uppleva och testa på sporten.

Möjligheten att sammankoppla nybörjare med den etablerade eliten ligger i linje med vår övergripande verksamhetsidé och strategi för att stärka regioner och föreningar, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska Skidskytteförbundet.

Winterdays på Stockholm Stadion är ett samarbete mellan Svenska Skidskytteförbundet, Region Öst (Skidskytteförbundet) och Stadionklubbarna. Evenemanget kommer att erbjuda prova-på-skidskytte för barn, ungdomar och vuxna med åtta skjutstationer utrustade med elektroniska vapen. Extra skjutstationer kommer även att finnas utanför skidområdet.

Samarbetet med Region Öst ger oss en fantastisk möjlighet att marknadsföra skidskytte, rekrytera nya medlemmar till föreningarna samt väcka intresset för att etablera nya skidskytteföreningar, tillägger regionsordförande Jonas Persson.

Fritidsbanken stödjer initiativet genom att tillhandahålla gratis skidutrustning att prova till barn, ungdomar och vuxna. Winterdays blir således inte bara ett sportevenemang utan också en möjlighet för hela familjen att delta och upptäcka skidskyttets spännande värld.

Några av Svenska Skidskytteförbundets partners kommer tillsammans med övriga partners till Winterdays ha en hel del roliga aktiveringar och tävlingar under veckan.

Publicerad: 2024-02-05

Senast uppdaterad: 2024-02-06

Författare: Svenska Skidskytteförbundet