Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Svenskt skidskyttes ordförande Sofia Domeij, Magdalena Forsberg och IBU:s ordförande Olle Dahlin. Foto: Nordic Focus

Skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg invald i skidskyttets Hall of Fame

Internationella Skidskytteförbundet höll på fredagskvällen sin årliga Hall of Fame – middag vid vilken legenderna Magdalena Forsberg, Raphael Poiree och Gabriela Soukalova förärades en plats i skidskyttets finrum - Hall of Fame.

Traditionen med en Hall of Fame – middag inleddes så sent som vid förra årets VM i Oberhof då Ole Einar Björndalen, Andrea Henkel, Kati Wilhelm och Sven Fischer blev de fyra första att ingå i skaran.

Magdalena är utan tvekan en av de största skidskyttarna genom tiderna och vann totala världscupen sex år i rad. Hon har lika många VM-guld och har dessutom vunnit Jerringpriset fyra gånger vilket är rekord. Hon var och är populär som ingen annan och har efter skidskyttekarriären blivit en folkkär TV-personlighet.

- Magdalena har betytt enormt mycket för svenskt skidskyttes utveckling, hon var med och satte skidskytte på kartan och la grunden för en lång era av framgångar för svenskt skidskytte. Hon har också betytt oerhört mycket för skidskytte internationellt där hon bidragit till skidskyttes globala uppmärksamhet och popularitet, säger Skidskytteförbundets ordförande Sofia Domeij. Att hon nu uppmärksammas för sin fantastiska karriär och väljs in i hall of fame känns jättebra.

Magdalena Forsberg vann den totala världscupen hela sex gånger under sin karriär. Foto: Nordic Focus

Magdalenas inval i Hall of Fame är ett erkännande av hennes otroliga karriär och det varaktiga avtryck hon lämnat på idrotten.

- Det är en stor ära att få bli invald i IBU Hall Of Fame, en kväll som denna, säger Magdalena. Det känns fantastisk att få fira det med både gamla vänner från skidskyttetiden tillsammans med nya vänner som jag funnit efter min skidskyttekarriär. Jag vill framföra ett stort tack till Wolfgang, ledare, vallateamet, lagkamrater och Skidskytteförbundet för allt stöd genom åren.

Publicerad: 2024-02-17

Senast uppdaterad: 2024-02-17

Författare: Svenska Skidskytteförbundet