Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Braksuccé för Skidskyttekampen på Stockholms stadion!

Världsledande inom skidskytte på alla nivåer, ja så lyder Svenskt Skidskyttes vision. Varje dag jobbar vi hårt i denna strävan och Skidskyttekampen är ett viktigt steg på den vägen. Den magiska upplevelsen på Stockholms stadion förverkligade en dröm som började som samtal mellan Stadionföreningarna och Skidskytteförbundet under våren 2023.

Ett unikt samarbete inom Svensk Idrott låg till grunden för att den första upplagan av Skidskyttekampen blev ett faktum. Stadionföreningarna, som är en rutinerad arrangör av friidrottstävlingar, tillsammans med Skidskytteförbundet, som genom åren genomfört otaliga världscuptävlingar, blev en motor för att skapa sann idrottsglädje.

Stockholms stadion var fylld till brädden med 10 600 besökare som fick uppleva fartfyllda och spektakulära tävlingar, där stämningen var magisk. Utövarna älskade utmaningen och uttryckte i efterhand en tydlig önskan om att få uppleva detta igen. Inte ett öga var torrt när Mona Brorson, den folkkära lagspelaren som valt att avsluta sin karriär efter denna säsong, avtackades med värme och kärlek från publiken.

Men efter tävlingens slut var festen inte över. Winterdays, en vecka fylld med aktiviteter, tog över Stockholms stadion. Barn, ungdomar och vuxna från olika delar av landet, och från olika kulturer fick nu chansen att prova på att åka skidor på riktig snö och testskjuta elektroniskt skidskytte. För många var detta en ny och spännande upplevelse, och genom lek och entusiasm lärde de sig grunderna i sporten samtidigt som de upptäckte glädjen i att röra på sig och koncentrationsförmågans kraft. Totalt provade mer än 2000 personer skidskytte för första gången under veckan!

Det är just denna typ av evenemang som kan ge ringar på vattnet för skidskyttet i Sverige. Genom att göra sporten mer tillgänglig, synlig och inkluderande bidrar vi till ökad popularitet och tillväxt. De unika upplevelserna och minnena från Skidskyttekampen och Winterdays kommer fortsätta att inspirera och locka nya generationer till rörelse och eventuellt ta steget in i skidskyttets värld På så vis stärks sporten, folkhälsan och gemenskapen för en framtid tillsammans.

Stort tack till alla medverkande för ett fantastiskt jobb!

Rikard Grip, Generalsekreterare Svenska Skidskytteförbundet

Publicerad: 2024-03-03

Senast uppdaterad: 2024-03-03

Författare: Svenska Skidskytteförbundet