Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Dags att nominera årets skidskytt 2024!

Varje år delar svenska skidskytteförbundet ut 4 hederspriser till de aktiva, föreningar och ledare som utmärkt sig extra mycket under året. Nu är nomineringen öppen, där du har möjlighet att berätta vem du tycker passar bäst in på förbundets kriterier.

Sedan 2010 har svenska skidskyttar, ledare och föreningar hyllats för sina prestationer och sitt hårda arbete i flera olika kategorier. ”Årets ledare” delas ut till en av alla de eldsjälar som finns ute i föreningslivet, som tar hand om ungdomar, juniorer och seniorer och säkerställer en tillväxt i skidskytte-Sverige. På samma sätt utnämns även ”Årets förening”, en tävling som blir allt svårare att vinna i och med den stora tillväxten i Sverige.

”Årets skidskytt” och ”Årets rookie” tilldelas till aktiva skidskyttar som utmärkt sig extra mycket under den gångna vintern. I dessa kategorier hittar vi allt från rutinerade OS-medaljörer till yngre talanger som tagit stora steg framåt. Det är inte helt ovanligt att ”Årets rookie” några år senare utses till ”Årets skidskytt”. Martin Ponsiluoma utsågs 2019 till ”Årets rookie” och blev två år senare ”Årets skidskytt”. Elvira Öberg gjorde samma resa mellan 2017 till 2022.

Dags för nominering
Säsongen är nästan över och nu är det återigen dags att dela ut dessa 4 hederspriser till de som passar bäst in på skidskytteförbundets kriterier. Alla med intresse för skidskytte kan nominera aktiva, ledare och föreningar med en motivation på varför just de bör vinna. Därefter är det representanter på svenska skidskytteförbundet som utser 4 vinnare baserat på de nomineringar som kommit och de kriterier som satts.

För nominering till respektive kategori krävs en motivering om max 150 ord/kategori. Denna skickas in till info@skidskytte.se senast söndag 5 april.

Kriterier:

Årets skidskytt
Priset tilldelas den aktiv (alternativt det lag) som levererat den bästa prestationen under säsongen. Detta kan vara stor framgång under prioden påvisat genom tävlingsresultatet eller världsranking, resultat (t.ex tävlingsseger) eller prestationer i lagsammanghang för landslaget. Den aktive ska under säsongen ha representerat och tävlat för en svensk förening.

Årets ledare
Tilldelas den ledare som utfört en betydande insats som ledare inom svenskt skidskytte.

Årets rookie
Tilldelas den skidskytt som bedöms ha gjort den största bedriften som rookie under säsongen.

Årets förening
SSSFs årliga föreningsstipendium tillfaller en förening som på ett utomordentligt sätt arbetat för svenskt skidskyttes utveckling.

TIDIGARE VINNARE Länk till annan webbplats.

Foto: Per Danielsson

Publicerad: 2024-03-11

Senast uppdaterad: 2024-03-14

Författare: Svenska Skidskytteförbundet