Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Foto: Nordic Focus

Sebastian sexa i herrarnas sprint

Sebastian Samuelsson gjorde en ny fin tävling på sjätte plats i mål efter en bom i fredagens världscupsprint i Canmore - på nytt i perfekta förhållanden. Jesper Nelin klarade sig också med ett missat skott och hamnade på 14:e plats - och vi fick med alla sex åkarna till jaktstarten.

Sebastian Samuelsson inledde snabbt i spåret och var trea inför det liggande skyttet. Tack vare fem fullträffar på 26 sekunder lämnade han vallen som tvåa, men fick släppa en man förbi sig på vägen till stående. Där missade svensken ett av skotten, men låg fortfarande på tredje plats ut på det sista varvet. Tyvärr tröttnade Sebastian igen mot slutet och blev passerad av tre åkare, men fixade ännu en plats på blomsterceremonin som sexa i mål - 1,16 bakom suveräne Johannes Thingnes Bö som vann med över en minut. I spåret var han sammanlagt 59 sekunder långsammare än norrmannen, men trots det stora avståndet i mål har Sebastian stora möjligheter att nå pallen i jaktstarten. Det är nämligen bara 14 sekunder upp till andraplatsen.

Efter en bom i liggande låg Jesper Nelin på 36:e plats, men plockade 15 placeringar på mellanrundan och lyckades därefter nolla i det stående skyttet. Tack vare det klättrade han vidare till 14:e plats och fick även samma placering i mål, 1,51 från segern. Jesper var totalt 1,24 efter snabbaste åkare på de tre varven efter ännu ett starkt lopp med extra plus för det stabila skyttet.

Viktor Brandt lämnade vallen som 47:a efter en straffrunda i det liggande skyttet, men avancerade nio placeringar trots ytterligare ett missat skott i stående. Han blev till sist delad 37:a i mål och tog poäng för femte gången under säsongen. Viktor var 2,54 bakom Johannes Thingnes Bö i mål - och tappade 2,16 mot norrmannen i spåret.

Precis som för Viktor blev det en bom både i liggande och stående för Anton Ivarsson. Han gick ut på slutvarvet som 47:a, men avancerade till 42:a plats i mål och nytt personbästa, fyra sekunder bakom landsmannen. Anton var däremot sex sekunder bättre åkmässigt, 2,10 efter snabbaste man - och hade bara två sekunder upp till poängplats.

Peppe Femling inledde med två missade skott i liggande, men lyckades däremot nolla på 24 sekunder i det stående skyttet och klättrade till 56:e plats. Han plockade sedan ytterligare 10 placeringar på slutvarvet till 46:e plats i mål, åtta sekunder bakom Anton. I spåret var Peppe 2,25 långsammare än Johannes Thingnes Bö.

Trots sjunde tid på det första varvet blev den en tung dag på vallen för Martin Ponsiluoma. Han missade tre skott både i liggande och stående, men klättrade 18 placeringar till 51:a plats i mål - åtta sekunder bakom Peppe. Åkmässigt tappade han totalt 1,04 mot snabbaste man, den största delen på ett uppgivet slutvarv.

I morgon fortsätter Världscupen med två spännande jaktstarter. Damerna kör kl. 18.10 och herrarna kl. 22.10.

Text och analys: L-G Alsenius

Publicerad: 2024-03-15

Senast uppdaterad: 2024-03-15

Författare: Svenska Skidskytteförbundet