Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Foto: Igor Stancik

Laguttagning Team Autoexperten och Team Dina Försäkringar 2024/2025

Nu presenterar vi 2024/2025 års skidskyttar i Team Autoexperten och Team Dina Försäkringar. Båda lagen har strukturerats om och förtydligats och vi ser flera nya och spännande namn i båda lagen. Tillsammans fortsätter vi bygga en stark, framgångsrik och hållbar framtid för Svenskt Skidskytte.

- Det är en hel del nya namn vi ser i dessa lag. Team Autoexperten är nu ännu tydligare ett utvecklingslag där en stor del av målsättningen är just att förbereda de aktiva för större uppgifter. Åkarna i det här laget är åldersmässigt i äldre juniorklassen eller i början av senioråldern, säger Sportchefen Anna-Maria Uusitalo.

- Team Dina Försäkringar innehåller yngre juniorer där huvuddelen av lägerverksamheten från förbundet sker under skolloven, fortsätter Anna-Maria.

Team Dina Försäkringar

Team Dina Försäkringar består av fjorton skidskyttar i gymnasieåldern och representerar en satsning på den unga generationens potential. Kommande säsong bjuder bland annat på ett Junior-VM på hemmaplan i Östersund där vi troligen kommer se flera av dessa åkare representera Sverige. Med stöd från tränarna Emelie Walheim och Daniel Richardsson kommer åkarna ges möjlighet att utvecklas och växa under året. Åkarna har samtidigt sitt huvudsakliga stöd från sina respektive gymnasietränare.

Följande åkare representerar Team Dina Försäkringar 2024/2025:

Hanna Lidström OK Landehof

Ida Backén Östersund Biathlon

Ida Bergfors Sundsvall Biathlon

Ida Eriksson Mora Biathlon

Klara Sätter Tullus SG

Lydia Hägg Eveby Tullus SG

Nilla Grönborg Sundsvall Biathlon

Tuva Li Nilsson Sundsvalls Biathlon

Anton Modigs Ornäs IK

Kalle Helgesson Tullus SG

Olle Gedda OK Landehof

Simon Åkerlind Ramundbergets Skidskytteklubb

Thijn Omblets Mora Biathlon

Viktor Vestman I 21 IF

- Det känns roligt och inspirerande att fortsätta utveckla de unga skidskyttarna i Team Dina Försäkringar och att coacha dem till deras fortsatta prestationer, säger tränare Daniel Richardsson.

Team Autoexperten

Team Autoexperten utgår från Östersund och består av elva skidskyttar med stark utvecklingspotential och möjlighet att i framtiden slå sig in i A-landslaget. En del av träningen görs just tillsammans med de aktiva i A-landslaget, vilket ger dem unika möjligheter att lära och växa som skidskyttar. I år är det hela åtta nya åkare som kommit in i teamet. Många är unga och går fortfarande i gymnasiet. Det är fortsatt tränarna Elisabeth Juudas och Ola Ravald som kommer att ansvara för Team Autoexperten.

Dessa åkare representerar Team Autoexperten säsongen 2024/2025

Astrid Karlstedt Östersund Biathlon

Bente Skåle, Tullus SG

Elsa Brandt Ornäs IK

Elsa Tänglander Tullus SG

Greta Lindkvist Seldahl Tullus SG

Johanna Nordkvist I 21 IF

Erik Larsson Mora Biathlon

Jakob Larsson Mora Biathlon

Martin Höiby OK Landehof

Melker Nordgren Ornäs IK

Oscar Andersson Älvdalens SKG

- Vi ser fram emot en nystart för Team Autoexperten, det är ett yngre lag där målet är att fortsätta att utveckla och utbilda de aktiva inför nästa steg. Vi har aktiva som fortfarande går på gymnasiet och andra som bor och tränar dagligen i Östersund. Genom att ha flera läger på sommaren och vår träningsbas i Östersund, skapar vi bästa möjliga förutsättningar för deras utveckling, säger tränare Elisabeth Juudas.

Utvecklingsresan för Svenskt Skidskytte fortsätter och glädjande nog har vi idag hela 39 aktiva i våra tre landslag samt ytterligare nio aktiva i Elitmiljö Östersund, totalt sett ytterligare ett stort steg framåt.

- Vi ser fortsatt en stark tillväxt med unga talanger, där vi vill satsa och prioritera resurser för bästa möjliga utveckling både på kort men framförallt långsikt. Våra samarbetspartens blir då oerhört viktiga för att vi ska kunna göra den satsningen, avslutar Generalsekreterare Rikard Grip

Publicerad: 2024-05-03

Senast uppdaterad: 2024-05-04