Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Foto: Svenskt Skidskytte

Lägerdags för A-landslaget

A-landslaget är nu på väg till Mallorca för säsongens första träningsläger. Fokus är på att stegra träningen vilket kommer innebära en vecka med stor träningsvolym.

Landslagsuttagningen presenterades så sent som i måndags och nu sätter träningssäsongen i gång på allvar. Nio av 14 aktiva i a-landslaget är på väg till Mallorca för att tillsammans avverka många och långs cykelpass varierat med rullskidor och löpning.

- På Mallorca har vi alla förutsättningar för att kunna starta i gång träningen på ett bra sätt, säger landslagets huvudtränare Johannes Lukas.

- Den här tiden på året är det svårt att få den kvalité vi är ute efter på lagets hemmaplan, Östersund. Där är det fortsatt snö i skogen och på rullskidbanan och vädret kan vara minst sagt utmanande för både motivation och utförande. På Mallorca kommer vi att kunna cykla och åka rullskidor med mycket bättre förutsättningar än vad som går att få på hemmaplan just nu, fortsätter Johannes.

Förutom bättre väder och träningsmöjligheter blir det här lägret första gången som de nya a-lagsaktiva följer med och får träna tillsammans med resterande laget.

- Vi har flera nya aktiva som varit med den här gruppen på olika sätt under åren genom tävlingar och vissa läger, säger Johannes.

- Nu ska det bli väldigt kul att få se hela gruppen tillsammans och den nya sparringsituationen, avslutar Johannes.

De 9 åkare som följer med är:

Anna-Karin Heijdenberg, Tullus SG

Ella Halvarsson, Biathlon Östersund

Elvira Öberg, Piteå skidskytteklubb

Sara Andersson, Mora Biathlon

Anton Ivarsson, Tullus SG

Emil Nykvist, SK Bore

Malte Stefansson, Oxbergs IF

Jesper Nelin, Biathlon Östersund

Viktor Brandt, I 2 IF

Linn Persson genomgick en ny axeloperation i slutet av februari där allt har gått bra. Hon genomgår nu rehabilitering och kommer inte att delta på landslagsaktiviteter förrän hon är redo att påbörja träningen. Även Martin Ponsiluoma genomgick en planerad operation för ljumsken som gick bra. Han kommer att stå över det första lägret på Mallorca för rehabilitering. Även Sebastian Samuelsson stannar hemma från Mallorca då han ska bli pappa under maj månad. Hanna Öberg och Anna Magnusson är förkylda och kommer att starta igång träningen på hemmaplan när de tillfrisknat.

För a-landslaget kommer det totalt att bli fyra läger under försäsongen. Ett uppstartsläger på Mallorca, två läger på höghöjd under sommaren och ett läger på snö i månadsskiftet oktober/november. Utöver det är detvid SM i Rullskidskytte följt av VM i Rullskidskytte under augusti månad som vi kommer få se åkarna i tävlingssammanhang nästa gång.

3 juni- midsommar Lavazé, Italien

16-18 augusti Rullskidskytte-SM i Dala Järna

24-27 augusti IBU Summer Biathlon world championship

26 augusti – mitten av september Font Romeu, Frankrike

Oktober- November Idre fjäll, Sverige

Publicerad: 2024-05-04

Senast uppdaterad: 2024-05-07