Gå till innehåll

Region Gävle Dala

Region Gävle Dala

Aktuellt I REGION GÄVLE-DALA

KONTAKT

Välkommen att kontakta oss och våra medlemsklubbar, oavsett om du är nyfiken nybörjare eller rutinerad skidskytt.

Styrdokument, blanketter mm

Regionens arbete följer du enklast genom styrelseprotokoll som du finner här.

LÄGER

I Gävle-Dala ordnar vi varje år ett antal läger där ungdomar och juniorer från regionens klubbar tränar och lär känna varandra. Ledarna kommer från de olika klubbarna och tillsammans bygger vi gemenskap, kunskap och erfarenhet.

TÄVLINGAR

Tillsammans med våra vänner i Värmland planerar vi GDV-cup (Gävle-Dala-Värmland) som är en serie skidskyttetävlingar. Vi har också som ambition att ge regionens aktiva några tillfällen att tävla under barmarkssäsongen, som rullskidskytte eller springskytte.

REGIONSNyheter

Se alla nyheter

NYTT FRÅN SKIDSKYTTEFÖRBUNDET

 • Henning åtta i IBU-cupen

  Henning Sjökvist klättrade 10 placeringar och hamnade på en fin åttondeplats efter fyra nollor i lördagens jaktstart i IBU-cupen, som avgjordes i soliga Obertilliach. Emma Nilsson var främst av svenskorna på 18:e plats i damernas lopp. Det blev norsk seger i båda tävlingarna.
 • Jesper trea i masstarten!

  Jesper Nelin tog äntligen karriärens första pallplats på tredje plats i lördagens masstart i Holmenkollen, efter endast ett missat skott i den kraftiga blåsten. Det var stora omkastningar precis som i damernas lopp där Elvira Öberg var bäst av svenskorna som nia, trots ett olyckligt fall.
 • Stafetter satte punkt för Junior-VM

  Junior-VM i Otepää avslutades på lördagen med stafetter för den äldre åldersklassen. Oscar Andersson, Erik Larsson, Melker Nordgren och Jacob Larsson blev 11:a herrarnas lopp, medan Wilma Björn, Stina Nilsson, Linn Jansson och Sara Andersson hamnade på 14:e plats.
 • Starka svenska stafetter i JVM

  Elsa Brandt, Greta Seldahl och Elsa Tänglander hamnade på sjätte plats efter en fin insats i fredagens stafett för den yngsta åldersklassen vid Junior-VM i Otepää. Knut Saitton, Martin Höiby och Anton Modigs kämpade också storstilat och blev sjua i herrarnas tävling.

SKIDSKYTTE I MEDIA