Gå till innehåll

Region Gävle Dala

Region Gävle Dala

Aktuellt I REGION GÄVLE DALA

KONTAKT

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss oavsett om du är nyfiken nybörjare eller rutinerad skidskytt.

LÄGER

I Gävle-Dala ordnar vi varje år ett antal läger där ungdomar och juniorer från regionens klubbar tränar tillsammans och lär känna varandra. Ledarna kommer från de olika klubbarna och bygger gemenskap, kunskap och erfarenhet.

TÄVLINGAR

Tillsammans med våra vänner i Värmland planerar vi GDV-cup (Gävle-Dala-Värmland) som är en serie skidskyttetävlingar. Vi har också som ambition att ge regionens aktiva några tillfällen att tävla under barmarkssäsongen, som rullskidskytte eller springskytte.

REGIONSNyheter

Se alla nyheter

NYTT FRÅN SKIDSKYTTEFÖRBUNDET

 • Skidskyttar på jakt under Swe Cup i Lima

  Det var något mildare, men med fortsatt snabbt och fint före och närmast vindstilla på vallen i Lima under söndagens jaktstarter i Sverigecupen. Det kämpades hårt om placeringarna både av juniorer och seniorer - och fem av åtta åkare försvarade segrarna från sprinten.
 • Svenskt EM-brons i mixstafetten!

  Tilda Johansson, Stina Nilsson, Malte Stefansson och Anton Ivarsson stod för en imponerande laginsats som trea i söndagens mixstafett under EM i soliga Lenzerheide. Sara Andersson och Henning Sjökvist blev 17:e lag i singel mixstafetten, efter ett olyckligt fall på förstasträckan.
 • Spännande tävlingar på Swe Cup i Lima

  Den femte deltävlingen i Sverigecupen gick av stapeln under lördagen med spännande sprinttävlingar i Lima, med kalla och snabba spår och utan vind på vallen. Alva Sköld hade dagens största segermarginal, medan Emma Nilsson och Tobias Arwidson tog hem seniorklasserna.
 • Sverige nia i mixstafetten

  Ungdoms-OS i italienska Friuli Venezia Giulia avslutades med mixstafett för skidskyttarna i fortsatt fina förhållanden, med några minusgrader och en lätt vind. Astrid Karlstedt, Greta Seldahl, Anton Modigs och Viktor Vestman hamnade till sist på nionde plats i mål.

SKIDSKYTTE I MEDIA