Gå till innehåll
Region Syd
Region Syd

Fullträff för skidskyttets höstträff i Nässjö

I helgen genomfördes höstträffen i Lövhult strax utanför Nässjö. Träffen samlade ca. 140 deltagare från mestadels skidskytteföreningar i södra Sverige men också från deltagare från Ukraina, Danmark och Grönland fanns på plats. Samtidigt anordnades den regionala skidskyttekonferensen.

De fina asfaltsytorna som Lövhult kan stoltsera med gav förträffliga möjligheter till varierad träning för alla ungdomar. Riktigt kul var det att med rullskidor ta sig uppför backarna för att snabbt kunna åka nedför slingrande backar med mycket kill i magen, utmanande teknikbanor och spännande rullskidbandy anordnades på stora asfaltsplanen där även skytteträningen höll till vid den intilliggande skjutbanan. Medan barnen hade sina aktiviteter i Lövhult under ledning av duktiga unga ledare så anordnades samtidigt en skidskyttekonferens på Hotell Högland. Här samlades föräldrar för att tillsammans med de andra sex skidskytteregioneran i Sverige digitalt ta del av information från svenska Skidskytteförbundet.

På kvällen samlades alla på Hotellet för att ha kamratmiddag med prisutdelning för den sommar-cup som precis avslutats. Taco buffén som var framdukad diggade de allra flesta men bäst var den underbara gemenskap som omfamnade hela kvällen. Mycket uppskattad var det lotteri som anordnades där möjligheten fanns att vinna landslagskläder.

Söndagen fortsatte med aktiviteter för både barn och föräldrar. Föräldrarna förbättrade sina kunskaper med hjälp av kunniga föreläsare som berättade om sina erfarenheter i områden som träning och vallning. Barnen fortsatte att ha kul på hjul ända fram till den avslutande lunchen som innehöll god thaimat som serverade ute i det fria med en lysande sol på himlen.

 

Publicerad: 2023-10-16

Senast uppdaterad: 2023-12-19

Författare: Karin Nordling