Gå till innehåll
Logotype

WORLD CUP ÖSTERSUND
25 NOV - 10 DEC 2023

KÄNN PULSEN. PÅ SKJUTVALLEN, I SPÅRET, HOS PUBLIKEN.

Nu är det äntligen dags för nya världscuptävlingar i Östersund!

I vinter arrangeras tävlingar i både skidskytte och längdskidor på samma stadion, med totalt 14 tävlingar sträckt över 9 dagar. Kom till Östersunds skidstadion och upplev stämningen på plats på våra läktare.

Kommande säsong hålls Junior-VM i Östersund! Preliminära datum är 24 februari - 5 mars 2025. Mer information om program kommer att publiceras längre fram.

KÖP BILJETTER NUÖppnas i nytt fönster.

NYHETER

TÄVLINGSPROGRAM, SKIDSKYTTE

25 november

12:30 Singelmix-stafett
14:50 Mixstafett

26 november

11:20 Distans, Damer
14:30 Distans, Herrar

29 november

15:20 Stafett, Damer

30 november

15:20 Stafett, Herrar

1 december

14:45 Sprint, Damer

2 december

14:45 Sprint, Herrar

3 december

14:00 Jaktstart, Damer
16:00 Jaktstart, Herrar

TÄVLINGSPROGRAM, LÄNGDSKIDOR

9 december

10:30: Sprint, Kval, Klassisk stil, Damer & Herrar
13:00: Sprint, Finaler, Klassisk stil, Damer & Herrar

10 december

10:15: 10km Fri stil, Herrar
12:45: 10km Fri stil, Damer

PAKETPRIS: 14 tävlingar på 1 biljett

Under november och december arrangeras totalt 14 världscuptävlingar i Östersund.

25 november - 3 december genomförs tävlingar i skidskytte, med distanser som stafett, sprint och jaktstart. Den 9-10 december genomförs därefter tävlingar i längdskidåkning, där det tävlas i sprint och 10km.

Med andra ord är det mycket idrott att se i Östersund på väldigt kort tid. För dig som är ett stort fan av idrott finns möjligheten att vara en "local hero" genom att köpa vårat paket, där du får tillgång till samtliga tävlingar - både skidskytte & längd!

Som "Local hero" får du dessutom en mössa på köpet!

BILJETTER

För dig som endast vill gå på enstaka tävlingar eller endast på en idrott, är det naturligtvis möjligt att köpa entrébiljetter för de dagar och tävlingar du är intresserad av.

FRIA MENSSKYDD TILL DIG SOM BESÖKARE

I samarbete med företaget Herbox kommer vi erbjuda fria mensskydd till alla atleter och besökare under hela världscupsperioden som äger rum här i Östersund. Detta är ett initiativ för att skapa trygghet och rätt förutsättningar för alla, oavsett dag i månaden. Herbox dispensers kommer vara utplacerade på utvalda stationer i anslutning till toaletterna där man är välkommen att ta en tampong eller binda vid behov.

- Vi är tacksamma för samarbetet med Herbox där vi kommer kunna erbjuda gratis mensskydd på evenemangs området, vilket är en viktig del i att ligga i framkant när det kommer till inkludering och jämställdhet, säger Ulrika Öberg, Tävlingsledare Skidskytte Världscupen

- Det känns fantastiskt och viktigt att kunna tillgängliggöra gratis mensskydd för alla besökare och atleter! Särskilt efter att längdåkerskan Johanna Hagström förra året fick mens precis innan loppet och lyfte ämnet, så känns det fint att kunna vara på plats i år och bidra till en tryggare tävlingsmiljö och en mer jämställd idrott, säger Linn Rosenqvist, medgrundare av Herbox