Gå till innehåll
Logotype

Publik

KÄNN PULSEN. I SPÅRET, PÅ SKJUTVALLEN, HOS PUBLIKEN.

Varmt välkomna till skidstadion i Östersund!

I november och december samlas världseliten i Östersund för att göra upp om värdefulla poäng i den totala världscupen i skidsskytte och längdskidåkning!
Biljetter till tävlingarna hittar du via länken nedan.

TÄVLINGSPROGRAM, SKIDSKYTTE

25 november

12:30 Singelmix-stafett
14:50 Mixstafett

26 november

11:20 Distans, Damer
14:30 Distans, Herrar

29 november

15:20 Stafett, Damer

30 november

15:20 Stafett, Herrar

1 december

14:45 Sprint, Damer

2 december

14:45 Sprint, Herrar

3 december

14:00 Jaktstart, Damer
16:00 Jaktstart, Herrar

Området öppnar 2 timmar innan första start

KÖP BILJETTER

BRA ATT VETA INFÖR DITT BESÖK

Ta del av tävlingarna från läktaren eller från spåret

Vi säljer inte längre några specifika spårbiljetter. Alla med entrébiljett är välkomna till läktaren och är du mer intresserad av att stå i spåret är du självklart välkommen att göra det. Läktaren har begränsat antal platser och här är det först till kvarn som gäller. Är det mot förmodan fullt på läktaren finns plats bredvid läktaren eller längs spåret.

Kom i tid

Intresset för att se de svenska stjärnorna på hemmaplan är mycket stort, vilket innebär att det kan bli köer i entrén. För att vara säker på att inte missa något uppmanar vi dig att komma i tid. Inne på publikområdet finns det mycket att göra innan tävlingarna börjar! Området öppnar 2 timmar innan första start.

Välkommen till fots

Tävlingarna genomförs på Östersunds skidstadion och ligger bara 2km från Östersunds centrum. Entrén nås lätt till fots och ligger på Stadionvägen, som du hittar mellan Litsvägen och ÖSK-vägen.

Parkeringsmöjligheter

Har du inte möjlighet att komma till skidstadion till fots finns det en parkeringsplats i nära anslutning till arenan. Parkeringen är begränsad och vi ber därför de som har möjlighet att lämna bilen hemma att istället promenera, cykla eller åka buss. Parkeringen är avgiftsbelagd om du åker två eller färre i fordonet, samåkning uppmuntras så vid fler än tre personer i bilen parkerar ni gratis.

När du blir hungrig

Blir du lätt hungrig? Ingen fara! Det går att äta julmat inne i publiktältet under årets världscuptävlingar. Det krävs ingen platsreservation och det är först till kvarn som gäller.

Vill du inte äta julmat i publiktältet finns självklart flera möjligheter att köpa mat & dryck på plats. Exempelvis har Tivars ett publiktält på området med sittplatser för ca. 150 personer. Andra enklare mat- och dryck säljs dessutom utomhus i publikområdet.

Bli en del av idrottsfamiljen

Det är en härlig tradition och kutym att samtliga atleters prestationer hyllas, oavsett nationstillhörighet och placering i tävlingen. Det är förbjudet att uppträda störande. Du får som åskådare inte ge atleterna information eller fördelar gentemot andra tävlande.

Barnvagnar

Alla åldrar är välkomna på våra evenemang men tänk på att det är ett vinterevenemang och att framkomligheten med barnvagn kommer vara begränsad, speciellt i spårområdena. Barnvagnar kommer att kunna tas med till anvisad plats på läktarområdet.

Väskförbud på skidskytte- och längdvärldscupen i Östersund

Vi har beslutat att införa väskförbud på de stundande världscuptävlingarna i såväl skidskytte som längdskidor. Beslutet har fattats efter en kontinuerlig dialog med polismyndigheten. Skötväskor och väskor för medicinskt bruk är undantagna förbudet och kommer att visiteras innan entrépassage till arenan.

Vi uppmanar besökare, och ni är många, att klä er varmt och bege er till stadion för spännande tävlingar. Det är tillåtet att ha förstärkningsplagg med sig så länge de bärs i händerna.

Detaljer avseende väskförbudet till publik:

 • Besökare får ta med extrakläder som de kan bära under armen alternativt knyta runt midjan.
 • Besökare får ta med dryck (ej alkohol) och mat som de kan bära i händerna alternativt ryms i klädernas fickor
 • Väskförbudet gäller också påsar och genomskinliga väskor
 • Skötväska kan se ut på flera olika vis, den kommer att visiteras vid entrén och den som bär skötväskan besöker tävlingarna tillsammans med det barn som behöver skötväskan
 • Väskor för medicinska skäl kommer också att visiteras och kommer bedömas av personal vid entrén de som får sin väska godkänd av medicinska skäl erhåller ett dagsaktuellt bevis som de kan medta i väskan in på området.

Gratis bussresor med Länstrafik, Stadsbussar och Shuttlebussar mot uppvisande av entrébiljett

Med din dagsaktuella entrébiljett åker du gratis med Länstrafikens ordinarie turer, världscupbolaget bjuder på resan! Under de tävlingsdagar som ligger på vardagar 29/11-1/12 har Länstrafiken satt in extra turer på linje 14 för att möta intresset. Tidtabeller hittar du på ltr.se samt i resesökning i app och på webb.

Vi har också hyrt in extra shuttlebussar som på de tävlingsdagar som är placerade på lördagar & söndagar! De extra shuttlebussarna avgår från busstorget bredvid Sibylla och avgår var 10e minut med start 2,5 h innan första start och fram till första start. Shuttlebussarna åker sedan från arenan var 10e minut med start 30 minuter innan beräknad sista målgång och till dess eventområdet stänger. Tänk miljövänligt & trevligt, ta bussen!

Heja på ditt favoritland

Du är varmt välkommen att heja på din favoritnation på läktaren. Kommersiell reklam i form av vepor, flaggor och liknande är dock inte tillåtet inom publikområdet. Eventuella sådana kommer att avlägsnas.

Sjukvård

Sjukvårdspersonal finns på plats på arenan. Meddela funktionär om du behöver hjälp eller vid akuta fall ringa 112.

Utrymning

Vid eventuell nödsituation och utrymning ska åskådare följa funktionärernas instruktioner som leder dig till ett säkert område.

Förbjudet att medta på arenan

 • Alkohol
 • Brandfarliga vätskor
 • Egna grillar
 • Husdjur är förbjudna på stå-läktaren. Besökare som tar med sitt djur hänvisas till spårområdets publikplatser.
 • Kamera med blixt (Kameror får medtas och användas för privat bruk, dock får blixt inte användas mot åkarna.)
 • Paraply
 • Pyrotekniska pjäser såsom fyrverkerier och bengaliska eldar.
 • Radiosändare (Babywatcher, com radio etc)
 • Vapen

Kontroll sker vid ingången.

ATT GÖRA I ÖSTERSUND

Under norra Sveriges sportlov genomförs många roliga aktiviteter inne i Östersund, mer info om detta hittar du på Destination Östersunds hemsida. Visit Östersund Turistcenter hittar du i centrala Östersund, på Storgatan 27.

Turistcenters ordinarie öppettider är måndag-fredag 10-15 och går även att nå via www.visitostersund.se Länk till annan webbplats. eller 063-701 17 00.

Annons.

JAMTLI JULMARKNAD

En av de roliga aktiviteterna som genomförs är Julmarknaden på Jamtli. Kom i julstämning bland historiska gårdar och med över 200 lokala hantverkare på plats.

FRIA MENSSKYDD TILL DIG SOM BESÖKARE

I samarbete med företaget Herbox kommer vi erbjuda fria mensskydd till alla atleter och besökare under hela världscupsperioden som äger rum här i Östersund. Detta är ett initiativ för att skapa trygghet och rätt förutsättningar för alla, oavsett dag i månaden. Herbox dispensers kommer vara utplacerade på utvalda stationer i anslutning till toaletterna där man är välkommen att ta en tampong eller binda vid behov.

- Vi är tacksamma för samarbetet med Herbox där vi kommer kunna erbjuda gratis mensskydd på evenemangs området, vilket är en viktig del i att ligga i framkant när det kommer till inkludering och jämställdhet, säger Ulrika Öberg, Tävlingsledare Skidskytte Världscupen

- Det känns fantastiskt och viktigt att kunna tillgängliggöra gratis mensskydd för alla besökare och atleter! Särskilt efter att längdåkerskan Johanna Hagström förra året fick mens precis innan loppet och lyfte ämnet, så känns det fint att kunna vara på plats i år och bidra till en tryggare tävlingsmiljö och en mer jämställd idrott, säger Linn Rosenqvist, medgrundare av Herbox

Världscupsponsorer