Gå till innehåll
Logotype

World Championships Region

Välkommen till VM-regionen Jämtland/Härjedalen

World Championships Region är ett nätverk bestående av engagerade företag i Jämtland/Härjedalen samt Sveriges förbund inom skidskytte och alpin skidåkning. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens idrottsevenemang och för att få nya världsmästerskap till Åre och Östersund.

För en levande idrottsregion

World Championships Region (WCR) verkar för att skapa engagemang och entusiasm för idrottande och idrottsevenemang i Jämtland/Härjedalen. Tillsammans med våra partners utvecklar vi de årligen återkommande världscupevenemangen i alpint och i skidskytte för att skapa förutsättningar att få nya världsmästerskap till regionen.

Som partner till WCR får du VIP-erbjudanden på våra evenemang, delta på våra nätverksträffar, använda vårt aktivitetstält och mycket mer! Läs mer via länken nedan.

Två VM på fyra veckor

World Championships Region (WCR) grundades med syfte att samverka inför VM-vinter 2019, då både alpina- och skidskytteförbundet arrangerade världsmästerskap i regionen. Istället för att konkurrera med varandra skapades ett nätverk för att samarbeta och göra världsmästerskapen så bra som möjligt.

Målbilden med WCR var då att maximera effekterna av världsmästerskapen för att skapa ytterligare värden för regionen. I led med detta startades därför ett projekt tillsammans med regionen för att få fler att flytta till Jämtland/Härjedalen - med världsmästerskapen som hävstång. Projektet "Ta steget" lever idag vidare i regionens regi.

I ett samarbete med ETOUR och Mittuniversitetet gjordes dessutom en rapport där de ekonomiska och sociala effekterna av de två världsmästerskapen mättes. Hela rapporten är tillgänglig via knappen nedan.