Gå till innehåll

Region Jämtland Härjedalen

Region Jämtland Härjedalen

Aktuellt I REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Wangeskog cup

Svegs IK hälsar er välkomna till Wangeskog Cup Länk till annan webbplats. - Sveriges största ungdomstävling i skidskytte för ungdomar i åldern 12-15 år! (Tidigare kallad Riksfinalen).

Evenemanget anordnas för andra gången i rad på skidstadion i Sveg och datum för detta är den 16-18 februari.

JH Cup

Sedan ett antal år tillbaka arrangerar J/H Skidskytteförbund tillsammans med distriktets klubbar en cup, där alla barn och ungdomar som utövar skidskytte ska få en chans att prova på att tävla.

Team JH

Regionen satsar på en träningsgrupp för juniorer och seniorer i regionen. ”Team JH” bedrivs i tre års tid med utvärdering efter varje år. Ambitionen är givetvis att det ska bli permanent. Satsningen är öppen för alla juniorer och seniorer som åker för en klubb i regionen.

tävlingskalendern

I tävlingskalendern IndTA finns alla skidskyttetävlingar inlagda. Det är även här man anmäler sig till olika tävlingar, läger och möten.

REGIONSNyheter

Se alla nyheter

NYTT FRÅN SKIDSKYTTEFÖRBUNDET

 • Henning åtta i IBU-cupen

  Henning Sjökvist klättrade 10 placeringar och hamnade på en fin åttondeplats efter fyra nollor i lördagens jaktstart i IBU-cupen, som avgjordes i soliga Obertilliach. Emma Nilsson var främst av svenskorna på 18:e plats i damernas lopp. Det blev norsk seger i båda tävlingarna.
 • Jesper trea i masstarten!

  Jesper Nelin tog äntligen karriärens första pallplats på tredje plats i lördagens masstart i Holmenkollen, efter endast ett missat skott i den kraftiga blåsten. Det var stora omkastningar precis som i damernas lopp där Elvira Öberg var bäst av svenskorna som nia, trots ett olyckligt fall.
 • Stafetter satte punkt för Junior-VM

  Junior-VM i Otepää avslutades på lördagen med stafetter för den äldre åldersklassen. Oscar Andersson, Erik Larsson, Melker Nordgren och Jacob Larsson blev 11:a herrarnas lopp, medan Wilma Björn, Stina Nilsson, Linn Jansson och Sara Andersson hamnade på 14:e plats.
 • Starka svenska stafetter i JVM

  Elsa Brandt, Greta Seldahl och Elsa Tänglander hamnade på sjätte plats efter en fin insats i fredagens stafett för den yngsta åldersklassen vid Junior-VM i Otepää. Knut Saitton, Martin Höiby och Anton Modigs kämpade också storstilat och blev sjua i herrarnas tävling.

SKIDSKYTTE I MEDIA