Gå till innehåll
Logotype

Testa på elektroniskt skytte och samla in pengar till kvinnojouren

Den första världscupshelgen är avklarad i ett snöigt Östersund. Världscupens partner Jämtkraft är på plats med en rolig skidskytteaktivitet där du som deltagare automatiskt samlar pengar till välgörenhet.

Världscupen i skidskytte är äntligen tillbaka i Östersund och på plats i publikområdet hittar du som besökare flera roliga aktiviteter. En av världscupens partners , Jämtkraft, har byggt en uppvärmd monter där du som besökare kan komma in och dricka varm choklad, känna värmen från Jämtkrafts fjärrvärme och testa på en rolig skidskytteaktivitet.

Testa skidskytte och samla in pengar till välgörenhet

Inne i Jämtkrafts monter hittar du en stakmaskin, ett elektroniskt gevär och en stor TV-skärm. Med hjälp av denna utrustning kan du som besökare få en liten känsla för hur det känns att vara en skidskytt på Sveriges nationalarena för skidskytte. Som guide har du bland annat Torstein Stenersen, före detta skidskytt i landslaget och aktuell som vinnare i Elitstyrkans hemligheter.

Utöver ett bra träningspass och en rolig upplevelse så bidrar du som testar på aktiviteten till välgörande ändamål. För varje genomförd aktivitet skänker Jämtkraft 100 kronor till Kvinnojouren Jämtland. Bara under öppningshelgen (25-26 november) hade aktiviteten 139 startande, vilket bidrog till 13 900 kronor.

- Vi hoppas på att så många som möjligt kommer och testar på vår aktivitet under de dagar som är kvar. Tillsammans har vi kraften att göra verklig skillnad för utsatta kvinnor i Jämtland, säger Karin Sundström, Kommunikationschef på Jämtkraft.

Om Jämtkraft

Jämtkraft erbjuder hållbara energilösningar utifrån deras verksamhet inom elhandel, elproduktion, elnät och fjärrvärme. Jämtkraft ägs av tre kommuner i Jämtland; Östersund, Krokom och Åre och säljer el i hela Norden, både till privat- och företagskunder. Den el Jämtkraft producerar kommer till hundra procent från förnybara energikällor såsom sol, vind, vatten och skog.