Gå till innehåll
Logotype

Startar: 30/11 00:00

Slutar: 30/11 00:00

Foto: Nordic Focus

Norges herrar fortsätter att vara bäst i herrstafett

Norges herrar vann samtliga stafetter i världscupen förra vintern. Och man startade den här säsongen med ännu en seger sedan Johannes Thingnes Bö avgjort på den tredje sträckan. Frankrike blev tvåa och Tyskland tog den sista pallplatsen.

Schweiz och Frankrike öppnade bäst medan Norges startman Endre Strömsheim tappade drygt 16 sekunder på den första sträckan sedan han tvingats använda tre extraskott.
Men Tarjei Bö förde upp Norge till täten på den andra sträckan där han fick sällskap av Tysklands Phillipp Nawrath och de växlade nästan samtidigt när de skickade ut Johannes Thingnes Bö och Benedikt Doll på den tredje sträckan. Den norska världsstjärnan skaffade sig ett litet grepp i det liggande skyttet och när han sedan trampade gasen i botten på andra rundan avgjorde han redan där stafetten till Norges fördel. Fem raska träffar i det stående skyttet samtidigt som Doll trasslade på skjutvallen gav Norge ett ointagligt försprång som Vetle Sjåstad Christiansen förvaltade på bästa sätt på slutsträckan..


Tyskland kunde sedan inte hålla Frankrike bakom sig i kampen om andra andraplatsen. Johannes Kuehn hade ingen bra dag på skjutvallen och tvingades bland annat till en straffrunda i stående skyttet. Där kunde Quentin Fillon Maillet med ett fem raka träffar föra upp det franska laget till en klar silverplats.


Sverige fick en tung inledning på stafetten och var efter halva tävlingen nere på en 18:e plats sedan såväl Oskar Brandt som Malte Stefansson haft stora problem på skjutvallen. Martin Ponsiluoma och framförallt Sebastian Samuelsson såg dock till att laget fick vara med på blomsterceremonien som sexa. Det svenska laget åkte näst snabbast av alla men på skjutvallen var man sämst av de 16 lag som fullföljde tävlingen med 16 extraskott och två straffrundor.

Agne Svärd