Gå till innehåll
Logotype

Foto: Nordic Focus

Här är ytterligare en tysk som fick kliva överst på prispallen

Tysken Philipp Nawrath har kämpat länge i världscupen utan att nå de stora framgångarna. Förrän idag när 30-årige Nawrath tog sin första seger i herrarnas sprinttävling efter felfritt skytte och snabb skidåkning.

- Jag har alltid önskat att få stiga överst på pallen. Nu fick jag det men jag är överraskad, det brukar alltid vara någon som är bättre än mig, sa en lycklig Nawrath i sin fösta segerintervju.

Övriga pallplatser gick till Norge genom veteranen Tarjei Bö och nye Vebjörn Sörum.

De tyska åkarna, såväl herrar som damer, har visat fin form under den här veckan i Östersund. När herrarnas distanstävling avgjordes i söndags fick 30-årige Roman Rees kliva överst på prispallen för första gången i världscupsammanhang.

Den här gången var det jämngamle lagkamraten Philipp Nawrath som fick göra samma resa. Det här blir hans åttonde säsong i världscupen. Två fjärdeplatser har varit bäst så här långt. Nu kom segern efter dagens näst snabbaste skidåkning och tio träff på skjutvallen.

- Klart att jag är nöjd med insatsen både i åkningen och med skyttet, sa Nawrath efter sin seger.

Den ende som var snabbare i spåret var Sebastian Samuelsson, han var faktiskt överlägsen alla andra. Men två bom i stående skyttet förstörde möjligheterna att utmana de bästa. Det blev nu en fjärdeplats i resultatlistan, 26,7 sekunder efter segrande Nawrath.

- Det är klart att jag är nöjd med formen, åkningen ger mig självförtroende. Men tyvärr blev det två bom, jag hade inte den där sista skärpan i stående, sa Sebastian efter att ha slutat närmast utanför prispallen.

Martin Ponsiluoma slutade på elfteplats, knappa minuten från segern efter en straffrunda i liggande skyttet men en snabb och felfri serie i stående.…

De senaste årens dominant, norrmannen Johannes Thingnes Bö, hade en sämre dag med tre bom och landade först på 18:e plats. I morgondagens jaktstart startar han drygt en och en halv minut efter täten.

Text: Agne Svärd