Gå till innehåll
Logotype

Startar: 02/12 00:00

Slutar: 02/12 00:00

Världscupveckorna fortsätter med längdskidor

Världscuptävlingarna i skidskytte i Östersund går in på sin sista helg och tävlingarna i längdskidor tar snart över. Ett Östersund i vacker vinterskrud har visats upp för skidskytteintresserade från hela världen och arrangörsorganisationen rustar nu om för fortsatta tävlingar i längdskidåkning 9-10 december och det görs tillsammans med en ny partner , NYAB.

– NYAB är grundat i Luleå och har en djup förståelse för, och en nära koppling till de regioner där vi är verksamma. I Norrbotten specifikt har vi många lokalkontor och Gällivare är en av orterna där vi har varit etablerade sedan bolagets start. Därför känns det väldigt bra och naturligt att vara en del av världscuptävlingarna. Vi vill fortsatt bidra till den gröna och industriella omställningen som äger rum. Sedan ser vi självklart fram emot att vara en del av den norrländska folkfester med förhoppning om svenska framgångar, säger Magnus Granljung, VD NYAB.

Världscuptävlingarna i skidskytte och längdskidor i Östersund arrangeras en och samma arrangör; Svenskt Skidskytte AB. Vilket innebär flera fördelar.

– Samarbetet med Svenska Skidförbundet och FIS ger flera positiva miljö-, sociala- och ekonomiska samordningseffekter, vilket är väldigt positivt, säger Rikard Grip, VD Svenskt Skidskytte AB.

Världscuptävlingarna i längdskidor skapar stor skidglädje lokalt och har omkring 20 miljoner TV-tittare världen över. Det kommer tävlas i sprint och 10km fristil.