Gå till innehåll
Logotype

Startar: 9/12 00:00

Slutar: 9/12 00:00

Kläbo överlägsen i sprintfinalen

Intrycket från förmiddagen var formidabelt. Och i finalen gjorde han pulvermos av sina konkurrenter. Johannes Hösflot Kläbo har hittat igen storformen efter en strulig i ledning på säsongen. När herrarnas sprintfinal avgjordes på Östersunds skidstadion stod norrmannen i en klass för sig.

Foto: Carl Schnell

Amerikanen James Clinton Schoonberger satte färg på finalloppet när han kastade sig fram i täten och höll ett hårt tempo som splittrade fältet. Så såg det ut i två minuter.

Sedan kastade Kläbo loss. På den tuffa banan small det bara till när han anföll i en av banans tyngsta partier och resten blev en defilering in mot mål. Det här var norrmannens 69:e seger i världscupen.

Andraplatsen togs av landsmannen Erik Valnes, han som vann sprintpremiären i Ruka. Valnes hade lite svårt att komma in i finalracet men kunde lita på att hans starka spurt åter skulle kunna ge resultat.

Schoonbergers optmistiska satsning belönades med en tredjeplats, amerikanens första besök på prispallen i världscupen.

USA blev det även på fjärdeplatsen genom Ben Ogden medan norrmännen Ansgar Evensen var femma och Even Northug slutade sexa.

Sverige hade tre åkare i semifinal där Johan Häggström var närmast att ta sig en finalplats. Övriga två var Oskar Svensson och Calle Halfvarsson.