Gå till innehåll
Logotype

Startar: 9/12 00:00

Slutar: 9/12 00:00

Ribom upprepade segern från Ruka

Emma Ribom har fått en flygande start på årets världscupsäsong. Segern i finska Ruka för två veckor sedan följdes upp med ytterligare en triumf när damernas sprinttävling avgjordes i Östersund. Ribom, som nu tog sin fjärde världscupseger, styrde finalen från start till mål, norskan Kristine Stavåps Skistad var tvåa sedan hon spurtat ned Linn Svahn över upploppsrakan.

Foto: Carl Schnell

Emma Ribom var på hugget tävlingen igenom. I förmiddagskvalet var hon tvåa, knappa sekunden efter Linn Svahn och i finalronden kopplade hon ett tidigt grepp om samtliga lopp. Därifrån avvisade hon alla attacker.

- Det känns helt fantastiskt. Skidorna har gått bra hela dagen och det har varit så roligt att tävla inför den här publiken, sa Emma Ribom i segerintervjun direkt efter finalloppet.

Norskan Kristine Stavås Skistad skaffade sig en position mitt i fältet där hon smög med för att sedan spurta starkt över upploppet där hon avväpnade Linna Svahn den sista biten i kampen om andraplatsen.

För Linn, som vann prologen, blev tredjeplatsen hennes första besök på prispallen sedan slutet av januari 2021, alltså för nästan tre år sedan. Det var efter det som hon skadade sin axel vid en vurpa i samband med en världscuptävling i Ulricehamn.

Amerikanskorna Rosie Brendon och Jessie Diggins var fyra respektive femma medan Moa Lundgren blev sexa i sin första sprintfinal i världscupen.