Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Prova på skidskytte

Så här kan ett prova på besök gå till:
Ett besök från oss kan gå till på olika sätt men alltid i samspråk med din förening. Det vanligaste sättet när vi gör ett prova på tillfälle är att vi kommer till er med vår eventvagn som innehåller elektroniskt skytte. Det är ett bra första steg då det är bra för både oerfarna och erfarna skyttar. Under besöket håller vi i aktiviteten tillsammans med föreningens föräldrar och ledare då vi kombinerar skytte med skidåkning eller löpning.

När du besöker vårt prova på så får du lära dig grunderna i skytte. Hur du lägger dig på mattan, hur du siktar och hur du avfyrar för att på bästa sätt få en träff. Antingen kombinerar du skyttet med en aktivitet som är pulshöjande (skidor eller löpning oftast) eller så testar du bara skytte. Vilket sätt väljer du. Det kommer alltid finnas en instruktör vid skjutplatsen så du får hjälp att komma igång på ett bra sätt

Vid fortsatt intresse:
Om intresset för fortsatt utveckling av skidskytteaktivitet finns efter besöket kan nästa steg vara att ha ett ytterligare tillfälle fast då med luftgevärsskytte. Vi konsulenter kan även erbjuda ett uppstarts program och vara ett stöd i processen till att bli en skidskytteförening. Vi erbjuder också stöd i anläggningsfrågor och utbildar även föräldrar och ledare på plats.

Så här bildar du en skidskytteförening, läs mer här.

Kom igång på ett lätt sätt med leasingavtal, läs mer här.

Sök rätt på och kontakta din närmaste förening direkt eller hör av dig till någon av skidskyttekonsulenterna, Sara, Caroline, Emelie, Matilda eller Jörgen, beroende på vart du befinner dig i landet.

Publicerad: 2024-05-23

Senast uppdaterad: 2024-06-10