Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Bilda förening

Skidskyttet växer, aldrig tidigare har det varit ett större intresse för att utöva och följa skidskytte. Allt fler föreningar börjar med skidskytteverksamhet och i alla sju regionerna ser vi ett ökat engagemang bland både nya och gamla föreningar.

Det finns alltid plats för flera i Skidskyttefamiljen, tillsammans är vi starka. Här har vi samlat information som kan vara till hjälp för föreningen.

För att bilda en förening är det lämpligaste sättet att kalla ihop intresserade till ett möte där ni annonserar att föreningen ska bildas.

Hur det formellt går till och praktiska tips finner ni på Riksidrottsförbundets (RF) hemsida (länk Öppnas i nytt fönster.).

Medlemskap i Svenska Skidskytteförbundet (SSSF)

En förening blir inte per automatik ansluten till SSSF utan ansökan om medlemskap måste en ansökan om medlemskap skickas in via Riksidrottsförbundet, läs mer om medlemskap och ansökan här (länk Länk till annan webbplats.).

Försäkring

Som medlem i Svenska Skidskytteförbundet är du som aktiv i föreningen automatiskt försäkrad via Folksam, läs mer om det här (länk).

SISU idrottsutbildarna

SISU erbjuder föreningarna stöd, kunskap, material och resurser för att utvecklas. Läs mer här (länk)

Publicerad: 2024-05-23

Senast uppdaterad: 2024-05-29