Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Tips och inspiration

Här hittar ni information hur man upprätthåller en balanserad energinivå för välmående, utveckling och långsiktig prestation inom idrotten. För nybörjare och föräldrar finns basinformation om skidskytte, inklusive träningstips och motivation.
Det finns även en samling övningar både för barmark och skidträning samt specifika skytteövningar med felsökningsguide. För de som vill utmana sig själva finns även olika nivåer av skidskyttemärken med lekar och prov.

 • Den hållbara idrottaren
  Handlar om att sträva efter en hållbar energibalans som aktiv – för att må bra, utvecklas inom idrotten och hålla långsiktigt.
 • Jag är nybörjare
  Information om Skidskytte för dig som är ny, både som aktiv och som förälder. Du får massa bra matnyttiga tips och inspiration för att fortsätta träna och tävla.
 • Övningsbank barmark och skidträning
  Här kan finns idéer för att göra träningen rolig och givande. Urvalet av olika inriktningar är rikt och du kan alltid göra din egen variant på alla lekar och övningar.
 • Övningsbank skytte
  Här finns tips och förslag på övningar till skyttepass. I dokumentet finns även en kort beskrivning för felsökning när det inte riktigt går som önskat med tips på korrigeringar.
 • Lilla och Stora skidskyttemärket
  Lekar och övningar med prov för olika nivåer - brons, silver och guld. Märken kan beställas för 30 kr/styck hos caroline.olsen@skidskytte.se
 • Hjälpmedel för att förklara riktmedlen
  Här hittar du ett verktyg för att pedagogiskt kunna illustrera hur riktmedlen fungerar. Skriv ut på genomskinligt papper eller klipp ut från ett vanligt papper och plasta in.
 • Värme- och fuktväxlande andningsmasker
  Rekommendationer vid träning och tävling i kyla.

Publicerad: 2024-05-23

Senast uppdaterad: 2024-05-23