Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Lärgrupp

Utveckla din förening genom att samtala och lära av varandra i viktiga och värdefulla frågor i en så kallad Lärgrupp.

En lärgrupp riktar sig till ledare, tränare, föräldrar eller utövare och kan i stort sett utgå ifrån vilket tema som helst. Nedan listas förslag på URVAL av ämnen:

  • Vision- och utvecklingsarbete
  • Tränare eller ledareutbildning
  • Värdegrundsfrågor,
  • Ledarrekrytering
  • Utbildningsplan,
  • Skidskyttekortet
  • Skidskytteskolan

Det viktiga är att temat är meningsfullt för er grupp, skapar ett engagemang och utgår ifrån ett framtaget underlag – en s.k. lärgruppsplan.

Registrering av Lärgrupp & rapportering

För att en lärgrupp ska kunna vara rapporteringsbar inom RF-SISU:s verksamhet krävs att din förening har haft en kontakt med er lokale SISU-idrottskonsulent. Tillsammans lägger din förening och konsulenten en plan för era gemensamma aktiviteter för en period framåt i tiden.

Efter genomförd lärgrupp registreras deltagare och antal timmar av föreningen i ett digitalt rapporteringssystem. Kontakta ditt lokala RF-SISU distrikt för att starta en Lärgrupp.

Varför ska man rapportera Lärgrupper?
Varje registrerad utbildningstimme påverkar hur mycket utbildningstid som finns inom Svenska Skidskytteförbundet. Detta underlag bestämmer sedan hur mycket ekonomiska medel som Svenska Skidskytteförbundet kommer kunna förmedla till våra medlemmsföreningar. Ju mer utbildningstimmar, desto mer kommer SSSF kunna ge tillbaka till svenskt skidskytte. Detta är något som alla vinner på i det långa loppet!

RF-SISU DISTRIKT (länk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-05-23

Senast uppdaterad: 2024-05-15