Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

INTERNATIONELLA TÄVLINGAR

Det finns fler tillfällen då svenska skidskyttar får ta på sig den blå-gula tävlingsdräkten och representera Sverige. En aktiv skidskytt kan representera Sverige redan som ungdom och fortsätta med detta genom hela sin karriär.

Världscup & världsmästerskap

För många svenskar är världscupen det första de tänker på när de hör "skidskytte". Världscupen och världsmästerskapen är de största skidskyttetävlingarna i världen, där de allra bästa möter varandra. I Sverige sänds tävlingarna på SVT till en entusiastisk publik. Under säsongen 22/23 har Sverige 12 platser (6 damer & 6 herrar) på världscupen.

IBU Cup

IBU Cupen är tävlingskategorin strax under världscupen där skidskyttar från hela världen möter varandra, ofta med målet att kvala in till världscupen.

Junior VM

Varje år genomförs det världsmästerskap för yngre och äldre juniorer. JVM är ofta den första stora internationella tävlingen som våra svenska skidskyttar är med på.

Ungdomslandskamp

Ett ungdomslandslag tas ut baserat på ranking i Swe Cup och poäng från Riksfinalen. Dessa ungdomar får representera Sverige i en tävling mot ungdomar från Finland.

Alla internationella tävlingar återfinns här.

Var, när, tider, start- och resultatlistor, cuper, LIVERAPPORTERING och mycket mer.

Publicerad: 2022-06-30

Senast uppdaterad: 2022-08-10

Författare: Svenska Skidskytteförbundet

Läs mer om hur du kan följa de interationella tävlingarna live.

Kontakt: