Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Nationella tävlingar

Under hela året finns det möjlighet för ungdomar, juniorer och seniorer att tävla mot varandra i fler olika tävlingskategorier. Våra nationella tävlingar har ett stort spann där vissa tävlingar sänds till en miljonpublik på SVT samtidigt som andra tävlingar är perfekta för nybörjaren.

Mästerskap

Bland de nationella tävlingarna är det våra svenska mästerskap som väger tyngst, där de bästa skidskyttarna i landet möts för att göra upp om medaljerna. Under säsongen genomförs det svenska mästerskap under flera helger både sommar och vinter för ungdomar, juniorer och seniorer.

Sverigepremiär

Den första skidskyttetävlingen som genomförs för vintersäsongen kallas för Sverigepremiären. Dessa seniortävlingar genomförs på Idre Fjäll och är den första chansen för svenska folket se skidskyttarnas form och den sista chansen för de aktiva att känna på varandra innan säsongen drar igång både nationellt och internationellt.

Swe Cup

Swe Cup, även kallat Sverigecupen, är tävlingskategorin där våra svenska stjärnor föds. Under hela säsongen genomförs det tävlingar i hela Sverige, där juniorer och seniorer kämpar för poäng i den totala cupen. Under en säsong genomförs det totalt 10 Swe Cup-tävlingar på 5 olika orter (regler och poängberäkning i länk).

Wangeskog Cup

Wangeskog Cup är en årligen återkommande tävlingshelg där ungdomar från hela Sverige möter varandra, ofta för första gången. Under helgen tävlar man för sin region och det blandas in lite nya tävlingsformer som skicross i det annars traditionella upplägget med individuella tävlingar och stafetter (regler och poängberäkning i länk).

Regionstävling

Ute i våra regioner genomförs det flertalet regionstävlingar. Dessa tävlingar är perfekta för de som är nybörjare, eller för de som känner att det inte räcker att bara tävla på Swe Cupen.

Du hittar samtliga tävlingar i vår tävlings- och evenemangskalender via länken nedan.

ULRIKA ÖBERG

NATIONELL CHEF

Publicerad: 2024-05-23

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Läs mer om hur du kan följa de nationella tävlingarna live.